Política

L'AMI s'ofereix a ajudar en les negociacions perquè Junts pel Sí i la CUP arribin a un acord

L'entitat renuncia a “tirar la tovallola” i creu que “el pitjor escenari” són unes eleccions anticipades

L'Associació de Municipis per la Independència s'ha ofert, aquest dilluns, a “ajudar” per aconseguir l'entesa entre Junts pel Sí i la CUP. El seu president, Carles Puigdemont, ha manifestat que l'AMI és una entitat “d'una gran transversalitat política i territorial”, a la vegada que “és un espai de moderació i de distensió”. Per això, ha dit, estenen la mà “a totes aquelles parts a qui en aquests moments els costa arribar un acord, per si d'alguna manera consideren que l'AMI pot ajudar”. Tot i que ha deixat clar que no els pertoca “entrar en quina ha de ser l'estratègia dels partits”, sí que ha constatat que “el pitjor escenari són les eleccions”, i que “mentre hi hagi la possibilitat d'un acord” renuncien a “tirar la tovallola”.

Al final d'una reunió de l'executiva de l'AMI a Altafulla (Tarragonès), Puigdemont ha dit que “és obvi que tots hem lamentat la situació que s'ha creat, no agrada absolutament a ningú”, sobretot, ha posat de manifest, “perquè els que som alcaldes i regidors sabem què vol dir passar dos mesos sense Govern i sense president”.

En aquesta línia, ha volgut deixar clar que en la cultura de l'AMI “no existeix el concepte tirar la tovallola”, de manera que “mentre hi hagi la possibilitat d'un acord”, ha expressat, “nosaltres no hi renunciem en cap cas”. A la vegada ha explicat que totes les sensibilitats de la independència que aplega l'entitat “hem convingut que l'escenari que no vol ningú són unes eleccions anticipades, i és l'escenari que ens hem de conjurar per evitar”, ha afirmat.

El debat sobre aquesta qüestió “ha estat franc i ens ha ocupat molta estona”, ha reconegut el president. Així, des de l'entitat ha obert la porta a “ajudar”, a ser “un contribuent net a què en aquest país hi hagi allò que la majoria de ciutadans de Catalunya espera, i és que hi hagi un acord”, ha exposat. Tot plegat sense voler marcar terminis, tot i que “la data la posa la normativa a les circumstàncies”, ha indicat, el 9 de gener.

“A nosaltres no ens pertoca entrar en quina ha de ser l'estratègia dels partits”, ha aclarit Puigdemont, per tant, ha avançat, “no ens possicionarem, ni sobre la decisió d'una assemblea, ni sobre la decisió d'una candidatura sobre les candidatures a la presidència de la Generalitat”. Des de l'AMI “constatem que hi ha una voluntat majoritària de totes les parts que el pitjor escenari són les eleccions, constatem que som a temps que hi hagi un acord”, ha assenyalat, de manera que “el que demanem és voluntat per part de tothom, i que si en aquesta voluntat l'AMI hi pot jugar un paper, estem absolutament disposats a jugar-lo”, ha finalitzat.

Reunió de l'executiva a Altafulla

En la trobada de l'executiva de l'entitat d'aquest dilluns s'ha fet un repàs a l'actualitat de l'AMI, ha detallat el seu president, a més de a “com tenim els processos que ens enfronten amb l'Estat”, com va el ritme d'adhesions o com va el ritme d'ajuntaments que van aprovant la moció de suport a la declaració del Parlament.

Puigdemont ha recordat que l'AMI és “un espai tremendament potent” i que “cada dia ho és més”, ja que en aquests moments ja hi ha 780 municipis adherits i més de 4.000 càrrecs electes que van adquirir la condició de regidors o alcaldes jurant o prometent amb la fórmula proposada per l'entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona