Política

Duran creu que la CUP està sent “coherent” i culpa CDC de la manca de govern perquè no busca un altre soci

El líder d'Unió insta Mas a reconèixer que no té prou suport i a buscar aliances fora de l'independentisme

El president del comitè de govern d'Unió i candidat a les eleccions del 20-D, Josep Antoni Duran i Lleida, ha opinat aquest dilluns que la CUP està sent “coherent” amb el seu discurs de no investir Artur Mas i ha culpat CDC de la manca de Govern a Catalunya perquè no està buscant un altre soci que doni estabilitat al país. “L'actitud de la CUP és coherent, és responsable des d'un punt de vista. No hi ha Govern de CDC i la CUP no perquè no ho vulgui CDC, sinó perquè no ho vol la CUP. La irresponsabilitat no ve de la mà de la CUP, sinó de CDC”, ha argumentat a la Cope, on ha instat Mas a reconèixer que no té prou suport i a buscar aliances fora de l'independentisme, i ha posat d'exemple el PSC.

Duran ha dit que no reconeix la Convergència actual, i ha recordat que el mateix Miquel Roca deia que el pacte amb la CUP supera els límits. Al seu parer, el que Mas ja ha ofert i el que ha pactat amb els cupaires és “molt greu”, i ha citat la declaració d'inici del procés, “que trenca amb el principi de legalitat i això a Europa es detesta”. “Hi ha molt de fum i d'electoralisme respecte a la desconnexió, però de veritat que ens hem desconnectat d'Europa, Catalunya ha perdut tot el seu prestigi a Europa”, ha avisat.

També s'ha referit a la qüestió de confiança que inclou l'oferta de Junts pel Sí, que ha titllat de “completament indigne”. Després d'apuntar que ell mai s'hagués assegut a negociar amb la CUP, ha instat Mas a reconduir la situació i a explicar als seus votants que no té prou suport per ser investit president i que cal negociar fora de l'independentisme, el que comporta deixar aquest objectiu de banda.

Ha reconegut que això generarà “molta frustració”, perquè “s'ha confós propaganda amb la realitat”, però ha opinat que quant abans s'aclareixi i es doni estabilitat a Catalunya millor. “Hauria d'intentar pactar amb el PSC, ajornar el tema independentista”, ha insistit, posant altres exemples a Europa on partits han hagut de pactar, cedir part de seu programa i “no se'ls acut convocar eleccions un altre cop”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona