Política

Podem sol·licita un ple extraordinari per debatre la proposició de llei que recupere RTVV

El síndic Antonio Montiel ha anunciat la constitució de la comissió parlamentària de RTVV en els propers dies

L'objectiu és que el tema es debata abans que finalitze l'any

S'ha celebrat el II Fòrum de l'Audiovisual Valencià per esmenar l'informe dels experts universitaris

Podem sol·licitarà a la Mesa de les Corts que se celebre un ple extraordinari per a poder debatre la proposició de llei de recuperació del servei públic abans que finalitze l'any. El síndic del grup parlamentari Podem, Antonio Montiel, ha anunciat la constitució de la comissió parlamentària de RTVV en els propers dies. L'anunci l'ha realitzat en la segona edició del Fòrum Social de l'Audiovisual Valencià, celebrada en la cambra autonomica: “Dos dies i un any després del tancament de la radiotelevisió pública convoquem a tots els representants del sector audiovisual, a forces socials i a tots els grups amb representació parlamentària en aquest fòrum de debat convocat per valorar l'informe elaborat pels experts de la universitats valencianes i que serà lliurat a la comissió”.

A la convocatòria han acudit representants del sector i també els representants dels grups parlamentaris: Jorge Bellver (PP), Rosa Peris (PSPV-PSOE) i Fran Ferri( Compromís). L'únic grup que ha declinat la invitació de Podem ha sigut Ciutadans. Montiel ha matisat que “malgrat això, intentarem sumar-los al nostre esforç en una dinàmica de consensos per poder recuperar la televisió pública”.

El Fòrum Social, que ha comptat novament amb l'escriptor Alfons Cervera com a moderador, ha tingut com a objecte la discussió de l'informe dels experts amb la finalitat que es presenten les esmenes pertinents i integrar-les en un annex que serà lliurat a la comissió parlamentària.

“D'aquesta forma, des de Podem intentem integrar totes les veus de la societat civil en aquest repte democràtic que tenim per davant” Un dels integrants de la comissió d'experts , el catedràtic de Periodisme de la Universitat de València, Josep Lluís Gómez Mompart ha dit que el sector audiovisual és el que més projecció pot tenir ara .No hi ha ara mateix un altre sector que puga generar més eixides econòmiques ara mateix que el sector audiovisual; cada euro invertit és un euro de riquesa generada, de la mateixa forma que un euro invertit en educació és un euro recuperat, això també és un missatge per als representants en les Corts.”

Al final del Fòrum, els relators de la trobada, els periodistes Isabel Donet i Diego Sanjosé han escrit acta de les esmenes aportades pels representants de les entitats. Ara, tots els documents seran lliurats a la comissió parlamentària de RTVV, que presidirà un representant del grup parlamentari Podem, tal com s'estableix en una de les clàusules de l'Acord del Botànic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”