Política

JxSí tindrà quatre senadors per designació parlamentària i C's, PSC, SiQueEsPot i PPC, un

La Junta de Portaveus aprova la distribució de la Diputació Permanent i de les comissions del Parlament

El repartiment dels senadors s'ha fet pel sistema conegut com de restes majors, que fa una distribució proporcional a la representació parlamentària de cada formació, i que permet que només la CUP es quedi sense representant a la cambra alta espanyola designat pel Parlament. A la Junta de Portaveus, però, JxSí havia demanat que la distribució es fes en base al sistema de la llei d'Hont, que els atorgava a ells cinc senadors, dos a C's i un al PSC. Amb tot, s'han quedat sols defensant aquest sistema i l'acord ha arribat amb el de restes majors.

De moment, els partits no volen avançar quins seran els noms que posaran a sobre la taula, però en alguns partits ja apunten possibilitats. És el cas del PSC, on tothom dóna per fet que l'expresident de la Generalitat José Montilla tornarà a ser el seu senador. En el cas del PPC, la tradició diu que el president del grup al Parlament sigui qui ostenti la cadira de senador per designació parlamentària, però mai fins ara s'havia donat el cas que el president del grup fos una persona diferent a la que ostenta la presidència del partit a Catalunya. Aquesta circumstància podria fer que no fos Xavier García Albiol qui acabés sent el seu senador i que aquest lloc l'ocupés algú altre de la direcció del PPC.

La resta de formacions no tenen clar encara quins seran els seus noms per a proposar, tot i que sembla que l'exconseller i exlíder d'ICV, Joan Saura, no repetirà i SíQueEsPot escollirà un altre nom.

A més de la distribució de senadors, la Junta de Portaveus també ha acordat quants representants tindrà cada partit a la Diputació Permanent, quedant onze per a JxSí, quatre per a C's, tres per al PSC, dos per a SíQueEsPot, dos per al PPC i dos per a la CUP. De la mateixa manera s'han distribuït el nombre de membres de cadascuna de les set comissions parlamentàries. Així, JxSí tindrà deu membres; quatre seran per a C's; PSC, PPC i SiQueEsPot en tindran dos; i la CUP en tindrà un per comissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa descarta ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona