Política

Cinc municipis catalans, acusats de rebel·lió per l'Audiencia Nacional

En els casos de la Seu d'Urgell i Celrà, ja s'ha obert una investigació

El fiscal els ha denunciat per haver donat suport a l'acord de desconnexió del Parlament

El fiscal en cap de l'Audiencia Nacional, Javier Zaragoza, ha denunciat els ajuntaments de la Seu d'Urgell, Girona, Sant Cugat del Vallès, Igualada i Celrà per delictes de rebel·lió i sedició, per haver aprovat sengles mocions de suport a la resolució independentista del Parlament, anul·lada ahir pel Tribunal Constitucional. En els casos de la Seu d'Urgell i Celrà, els jutges instructors ja han obert una investigació.

L'alcalde de la Seu d'Urgell, el convergent Albert Batalla, va llançar ahir un missatge de tranquil·litat, ja que considera que la moció investigada és “de caràcter estrictament polític” i no implica “cap mandat concret, ni l'obertura de cap acte administratiu ni cap acció que suposi un cost econòmic per a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell”. Va assegurar que no han rebut “cap notificació” sobre aquesta investigació i hi va afegir que quan aquesta arribi serà atesa “com correspon”.

Per la seva banda, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), explicava ahir que tot el que han rebut és un fax en què el jutge Pedraz els reclama “tota la seva documentació” relativa a l'aprovació de la moció dins el marc d'obertura d'una investigació sobre els fets. La resposta del conssitori va ser remetre'ls una còpia del certificat de la moció de suport, recriminar-los que l'Estat vulgui reincidir a atacar-los per un acord democràtic i unànime pres pel ple (format per la CUP, iCelrà-ERC i CiU) i recordar-los que la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, és persona no grata al municipi.

Ara, davant el requeriment de l'Audiencia Nacional, el govern municipal de Celrà ha decidit simplement ignorar-lo i no respondre a la demanda.

El suport de l'AMI

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) va emetre ahir un comunicat per posar-se al costat dels dos consistoris investigats en aquest nou atac contra les resolucions de caire sobiranista aprovades pels plens. El document s'inicia recordant que la moció de suport a la resolució del Parlament té un caràcter simbòlic i que l'aprovació per part dels ens locals no té cap afectació sobre el funcionament de les corporacions municipals.

L'AMI remarca en l'últim punt del comunicat que juntament amb l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya donaran suport jurídic als ajuntaments afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona