Política

Mas: “Amb investidura o sense el procés seguirà endavant”

El president en funcions diu que “s'imagina” que hi ha gent dins la CUP “que no acaba d'entendre el bloqueig” després de dos mesos

“Si hi ha eleccions em tornaré a presentar”, remarca, tot recordant que es va comprometre a fer un pas enrere quan “culminés el procés”

El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, ha assegurat que “amb investidura o sense el procés el defensarem igualment i seguirà endavant”, tot remarcant que “la solució arribarà per un camí o per un altre” i que tardarà “un mes o tres, però arribarà”. En una entrevista a la Cadena Ser, Mas ha reiterat que la seva preferència és arribar a un acord sobre la investidura entre Junts pel Sí i la CUP i evitar la convocatòria de noves eleccions i ha recordat que hi ha temps fins el 10 de gener per aconseguir-ho, però també ha deixat clar que l'opció dels comicis està també a l'horitzó i que és l'altra cara de la moneda.

Sobre la postura de la CUP, l'endemà que David Fernàndez proposés cedir dos vots per al procés, Mas ha afirmat que “s'imagina que hi ha gent dins la CUP que no acaba d'entendre el bloqueig” després de dos mesos.

Sobre la sentència del Tribunal Constitucional, que anul·la la resolució independentista aprovada al Parlament el 9 de novembre passat, Mas ha insistit en l'argument que “La voluntat del Parlament no es pot aprovar” com tampoc la voluntat d'un poble “expressada a les urnes” de forma majoritària el passat 27 de setembre. “No és un problema de lleis sinó polític”, ha reiterat, tot considerant que la resolució queda “anul·lada jurídicament però políticament no”.

De fet, Mas ha defensat anar preparant les lleis que emanen de la declaració i la resta d'estructures d'estat però que no entrin en vigor fins a la desconnexió jurídica, que es produiria després d'un referèndum.

Mas també ha reconegut en l'entrevista a la Ser, com ja ha dit altres vegades, que tot i tenir majoria al Parlament, “no podem declarar la independència” perquè no s'ha rebut el suport de més del 50% dels votants. “No podem declarar la independència, però sí iniciar el procés per constituir un estat”, ha afirmat.

Mas ha tornat a criticar la postura de l'Estat, que opta per recórrer als tribunals enlloc d'apostar per la solució política i per tant, pel diàleg i el pacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona