Política

Homs promet dur el 27-S al Congrés i nega debilitat pel desacord

Democràcia i Llibertat es reivindica com una llista de “suma” pel procés que va pel “tronc central”

Acusa una part de l'esquerra de “fer la pinça” amb Montoro

Democràcia i Llibertat (DiL) assegura que no vol ser al Congrés i al Senat per “menysprear” o “ignorar” les Corts sinó per portar-hi el mandat del 27-S. Així ho resa el manifest Compromís amb Catalunya presentat ahir en un espai simbòlic: la sala Martí l'Humà del Museu d'Història de Barcelona. Però perjudica la falta d'acord entre Junts pel Sí i la CUP aquest propòsit? El cap de cartell de la candidatura, Francesc Homs, va rebutjar que el fet que Artur Mas no hagi estat investit president faci perdre força a la llista. “La força rau en el procés i en la gent que està convençuda”, va sentenciar, situant “la força de les urnes” com a fonament de tot el procés.

DiL es reivindica com una candidatura que aglutina diverses sensibilitats amb la independència com a mínim comú denominador i que garanteix que la vindicació anirà “pel tronc central”. És a dir, recupera el concepte d'una via moderada cap a l'estat català que eviti hipotètics efectes perjudicials i desestabilitzadors associats amb la Transició. Un concepte que Homs intenta fer compatible amb el pacte de governabilitat que negocien Junts pel Sí i la CUP.

De fet, el candidat de la coalició va reivindicar la gestió de l'executiu d'Artur Mas a l'hora de valorar les vint propostes del pla de xoc plantejades a la CUP. “Ens permet en el present posar una mirada a curt termini de més esperança i compromís per a la gent desvalguda, malgrat el senyor Montoro”, va apuntar. El cap de cartell de Democràcia també va acusar “una part de l'esquerra” de fer una “pinça diabòlica” amb el ministre d'Hisenda contra la intervenció financera de què és víctima a la pràctica la Generalitat.

En el manifest, la candidatura defensa la necessitat de fer sentir els interessos dels catalans a Madrid. “Que no pugui ser, mai més, que una burocràcia estatal intenti humiliar la voluntat popular”, diu. La candidatura traslladarà avui la campanya a Madrid per presentar la proposta de “diàleg” amb el futur govern espanyol.

LES FRASES

DiL esdevé la garantia que el curs de la causa de la llibertat del nostre país anirà pel tronc central
Vull pensar que una part de l'esquerra no és aliada del PP i ens acusa de victimistes per desconeixement
Francesc Homs
CAP DE LLISTA DE democràcia

Mas diu que no serà “la fi del món” si hi ha eleccions

Artur Mas va intentar treure ahir dramatisme a la possibilitat que hi hagi eleccions al març. En un míting al teatre Bartrina de Reus, el president de la Generalitat en funcions va assenyalar que si Catalunya ha esperat “tres segles” podrà superar un “entrebanc de tres mesos”. “Però la criatura sortirà i veureu un govern, amb investidura i eleccions, que complirà el mandat del 27-S”, va garantir, després que JxSí i la CUP s'hagin emplaçat a tancar un acord abans del dia 18 perquè l'assemblea dels de Baños pugui decidir. El també líder de CiU va assegurar que la buscada entesa no implicarà un canvi de model, sinó que respon a “mesures concretes i necessitats de les persones”. El candidat de Democràcia i Llibertat, Junts pel Sí, va dir que la CUP s'equivoca d'adversari perquè assenyala Convergència en comptes de l'Estat: “Costa d'entendre que alguns tinguin els adversaris tan confosos; nosaltres volem el benestar per a tothom”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona
guerra a gaza

Israel mobilitza dues brigades de reservistes en el sud de Gaza

barcelona
política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona