Política

C's proclama que un triomf seria “la fi” del procés

Rivera denuncia una operació del PP per salvar el PSOE com a segona força

Només omple mitja entrada a Tarragona

“El millor antídot contra el procés separatista és que Ciutadans guanyi a Catalunya.” Així ho va proclamar ahir el seu líder, Albert Rivera, en el primer i penúltim míting que farà al país, en un Palau de Congressos de Tarragona que només presentava poc més de mitja entrada, unes 500 persones. “No vull ser president d'Espanya si Catalunya no en forma part”, postil·lava, en un acte gairebé íntegrament en castellà, mentre s'autodeclarava el més autoritzat per “entendre” una Espanya diversa i alhora garantir-la unida.

C's, que s'embolica en un vestit de centrisme reformista hereu de la UCD d'Adolfo Suárez, capaç de posar fi als bàndols a Espanya, presenta l'ambiciós assalt del 20-D també com l'oportunitat d'or per donar un cop definitiu als sobiranistes. “Invocant només l'aplicació de les lleis no n'hi ha prou, se'ls ha de guanyar a les urnes, perquè fer-ho significaria la fi del procés”, pregonava també el candidat per Barcelona, Juan Carlos Girauta, que es vantava de ser el rival a batre “dels separatistes a Catalunya i dels immobilistes a Espanya”. “Rajoy coincideix amb l'ANC en què C's és el seu principal adversari”, subratllava, abans de dir que CDC i ERC són “tan vella política” com el PP i el PSOE.

Denuncia una pinça

Rivera va acabar de repartir crítiques a tothom. Va acusar Junts pel Sí i la CUP d'“insultar la gent” per fer “promeses que no poden complir” en el pla de xoc que estan debatent, com un salari mínim de mil euros. I també es va recordar de Pablo Iglesias i la seva defensa d'un referèndum a Catalunya, que “no és la solució, sinó engrandir el problema”. “Per què no fer-ne cada quatre anys, o per províncies, o comarques?”, es mofava.

El repte del de C's, però, és presentar-se ja no com a tercera opció, sinó com a principal rival, fins i tot per sobre de Pedro Sánchez, de Mariano Rajoy, a qui reptava a un debat cara a cara, mentre denunciava una “operació en marxa” des d'ambdues direccions per “salvar” el socialista i fer que “tot segueixi igual”. “Com que s'enfonsa, el PP necessita un espàrring per sobre del 20%, perquè C's no genera por entre els seus votants, sinó esperança”, va dir.

En una calculada equidistància, Rivera, que repetia que no vol pactar amb uns ni altres sinó guanyar-los, criticava els socialistes per voler canviar tot el que ha fet el PP, i pactar amb nacionalistes i Podem per tal de treure'l del poder, cosa que C's no farà mai. I, alhora, va carregar contra el PP per la corrupció i la mala gestió feta per exemple en les infraestructures. “Espanya seria un lloc esperançador per al món –va tancar–, si C's guanyés amb zero escons: som-hi.”

LA FRASE

Les cartes que envia Mas quedarien en paper mullat si el món s'assabenta que C's ha guanyat a Catalunya
Albert Rivera
candidat de c's a la moncloa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona