Política

Colau admet que “hauria d'haver afinat més” en dir que “Madrid pot tornar a ser la nostra capital”

L'alcaldessa de Barcelona lamenta que ERC “s'agafi” a una frase “treta de context” i els recorda que En Comú Podem és “aliat” del dret a decidir i de la sobirania de Catalunya

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha admès que “hauria d'haver afinat més” quan va dir “Madrid pot tornar a ser la nostra capital” en un míting electoral al costat de Pablo Iglesias. “Segurament hauria d'haver calculat millor, hauria d'haver tingut més en compte que cada paraula si es pot mal interpretar s'ha de tenir cura”, ha dit aquest dilluns a RAC1. L'alcaldessa ha subratllat que va dir la frase referint-se a Madrid com “la capital de la gent de baix, que fa una revolució democràtica”. En aquest sentit ha lamentat que especialment dirigents d'ERC “s'agafin” a una frase “treta de context” i per això els ha recordat que la candidatura d'En Comú Podem és un “aliat” del dret a decidir i de la sobirania de Catalunya a diferència de PP, C's i PSOE, ha afegit.

L'alcaldessa de Barcelona ha intervingut al programa El món a RAC1 aquest dilluns al matí per parlar sobre les seves paraules en un míting de campanya aquest cap de setmana a Madrid. Colau va dir llavors “Madrid pot tornar a ser la nostra capital”, al costat de Pablo Iglesias, unes paraules que han comportat crítiques de la resta de formacions.

“Segurament hauria d'haver calculat millor, hauria d'haver tingut més en compte que cada paraula si es pot mal interpretar s'ha de tenir cura, hauria d'haver afinat més”, ha admès. En aquest sentit s'ha reiterat en l'”orgull” de ser alcaldessa de la capital de Catalunya: “El meu país”.

En qualsevol cas, Colau ha demanat contextualitzar les paraules: era un acte a Madrid multitudinari, “en un moment històric” i on es cridava “Visca Catalunya, dret a decidir i referèndum”. “Això em sembla una notícia meravellosa, que em pogués sentir com a casa”. Per això ha matisat que en fer-se seva la capitalitat de Madrid parlava de convertir-la en “la capital de la gent de baix, que fan una revolució democràtica” a territoris com Catalunya, Galícia, València i “també” Madrid. “Quan parlem de conquerir el dret a decidir des de la fraternitat dels pobles, volem dir teixir aliances amb els pobles de l'Estat per conquerir el dret a decidir-ho tot”, ha afegit.

Per tot plegat ha lamentat que s'hagi “tret de context” una frase. I ho ha lamentat especialment per part de dirigents d'ERC –de CDC “m'ho espero”. En aquest sentit ha mostrat malestar sobretot amb líders republicans com Joan Tardà per qui sent “efecte i reconeixement”, i ha lamentat que “s'agafin” a aquesta frase per “confondre” aliats amb adversaris. De fet, ha erigit la candidatura d'En Comú Podem, com un “aliat” de la sobirania de Catalunya i del dret a decidir. “Demanaria una mica de responsabilitat”, ha etzibat als republicans en ressaltar la diferència entre la seva formació i el PP, PSOE i C's.

Finalment Colau ha defensat el referèndum que planteja la formació de Pablo Iglesias com a viable: no el veu ni “una hipòtesi ni un futurible” sinó una proposta real per defensar la “plurinacionalitat”. En funció de les “propostes” que es facin llavors decidirà el seu vot sobre la independència, ha reiterat, al costat del “80%” de la ciutadania que reclama poder decidir el futur polític de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la denúncia contra la dona de Sánchez es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona