Política

ERC demana la mobilització del votant independentista

Junqueras vol guanyar per no deixar la veu de Catalunya en mans del PP, el PSOE, Ciutadans o Podem

Els republicans recorden que l'únic referèndum possible és el de la constitució catalana

“Si mobilitzem els votants independentistes, podem guanyar.” Aquest és el mantra que es repeteix en el si de la direcció d'ERC davant la possibilitat històrica d'obtenir el primer lloc en les eleccions espanyoles del 20-D en una lluita frec a frec amb En Comú Podem i també amb Democràcia i Llibertat, encara que algunes enquestes situen els de Francesc Homs en un segon pla, igual que Ciutadans. Els republicans són conscients que el bloc del no i el dels partidaris del referèndum –la formació de Pablo Iglesias– tenen les bases molt activades, i davant d'aquesta circumstància ahir Oriol Junqueras i el candidat, Gabriel Rufián, van fer una última crida a la participació en el míting final que es va celebrar a Sabadell, la ciutat més gran de Catalunya que governen els republicans i on viu el cap de llista. I per què cal votar independència, segons Esquerra? Doncs, “per no deixar la veu de Catalunya” en mans del PP, el PSOE, Ciutadans o Podem, i “perquè els que han perdut no en perdin el costum”, en al·lusió als unionistes.

Durant la campanya, els republicans han hagut de combatre l'abstencionisme tant d'aquells ciutadans que pregonen que ja han desconnectat de l'Estat espanyol com de la CUP, que ha demanat públicament que els seus simpatitzants no vagin a les urnes. És per aquest motiu que ERC ha repetit dia sí dia també que la independència s'ha de defensar des de tots els espais i les estructures, incloses les espanyoles. “Hem de ser a tot arreu”, va exclamar ahir el president dels republicans, mentre que Rufián va augurar que guanyaran el 20-D, igual que van fer en les europees, les municipals o el 27-S.

ERC també ha carregat contínuament contra la consulta que proposa Podem, que han qualificat d'inviable perquè recorden que els d'Iglesias necessitarien majoria absoluta per poder materialitzar-la –176 diputats– i després dues terceres parts del Congrés –234 parlamentaris– per adaptar la Constitució al nou encaix que pugui sortir de la votació. En aquest sentit, Junqueras va avisar a Sabadell que l'únic referèndum possible és el que se celebrarà per aprovar la constitució catalana.

Com a curiositat, Rufián i Junqueras han promès que si demà guanyen s'afaitaran la barba i dilluns en la roda de prems ja apareixeran amb el nou look. Per contra, el característic bigoti de Joan Tardà sí que resistirà passi el que passi el 20-D. “És un patrimoni de l'independentisme”, va ressaltar el líder dels republicans. Si més no, la campanya, la feixuga i alguns cops tediosa campanya electoral, va acabar amb un toc d'humor. Demà veurem qui riu i qui acaba plorant.

LES FRASES

No volem deixar la veu de Catalunya als que no volen que tinguem veu. Hem de votar i guanyar
Oriol Junqueras
president d'erc
Vam votar i vam guanyar les plebiscitàries. Ara votarem i guanyarem les estatals
Gabriel Rufián
cap de llista al congrés
Dilluns volem que aquells que encara pensen en l'encaix amb Espanya baixin del cavall
Joan Tardà
número 2 de la llista


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA