Política

POLítica

Aprovat el pressupost a Terrassa incloent un pla socioeconòmic

El compromís de l'equip de govern de Terrassa (PSC i CiU) de tirar endavant el paquet de mesures de caràcter social i econòmiques plantejades conjuntament pels grups municipal de Terrassa en comú (TeC) i ERC-MES, va permetre ahir l'aprovació inicial del pressupost per l'any 2016 que ascendeix a 171,8 milions i s'eleva als gairebé 200 milions afegint-hi els comptes de les empreses i ens municipals. Tot i que l'acord no s'ha traduït en aportacions quantitatives concretes de partides sinó en la predisposició d'anar desenvolupant les iniciatives proposades destinant-hi 3,25 milions, les dues formacions van justificar l'abstenció en valorar la voluntat del govern per “compartir i assolir determinats objectius”, en paraules de Xavier Matilla (TeC) i “d'assumir idees” que no els són pròpies per trencar inèrcies i “reprioritzar partides”, va insistir el republicà Albert.

C's, el PP i la CUP hi van votar en contra censurant haver tingut poc temps per estudiar la documentació i criticant que era continuista. En el cas de la CUP, que va presentar vuit esmenes sense que prosperessin, va lamentar que la ciutadania tampoc hi hagués pogut participar, segons va dir la regidora Maria Sirvent. El compromís del govern, com va reiterar el tinent d'alcalde de Serveis Generals, Alfredo Vega, és millorar la participació en l'elaboració dels comptes de l'any que ve. Al popular Gabriel Turmo li van tombar 41 de les 42 esmenes que va presentar, però va aconseguir que en prosperés una d'històrica: l'eliminació de la partida de publicitat i propaganda de 79.675 euros per a l'elaboració del butlletí municipal Visquem, que es destinarà a ajuts d'emergència social. Per la seva banda, el tinent d'alcalde i portaveu de CiU, Miquel Sàmper, va destacar que la petja dels nacionalistes en el números era clarament visible en l'increment del 20% de la partida de promoció econòmica i del 7,39% en l'àrea de Territori.

El govern va veure com els tombaven del pressupost l'acord per crear un quart càrrec de confiança vinculat als esplais per crear un pla d'emergència per ampliar l'atenció de joves i infants en situació de vulnerabilitat. Tant TeC com ERC no van posar en dubte la seva necessitat ni la vàlua del candidat, però van demanar que es retirés per parlar-ne, mentre la resta de l'oposició hi va votar en contra en considerar que ho poden desenvolupar tècnics de la casa.

El ple va aprovar definitivament les ordenances fiscals gràcies a les abstencions de TeC, ERC-MES i la CUP després que els aprovessin esmenes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

àsia

Condemnat a Hong Kong a 14 mesos de presó per dur una samarreta amb un lema “sediciós”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona