Política

Mas defensa deixar treballar a la CUP: “Té tot el dret” 

El president de la Generalitat en funcions indica que en funció de les decisions de la CUP, “prendrem les nostres pròpies”

Artur Mas troba a faltar més sensibilitat del rei d'Espanya cap als drets dels catalans

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha evitat opinar sobre l'assemblea de diumenge que la CUP votarà sobre la seva investidura i la proposta d'acord de JxSí. I no ho ha fet perquè no vol interferir: “La CUP ha de fer el seu treball, que té tot el dret a fer”.

“La cosa més intel·ligent que puc fer perquè vagi bé és no parlar”, ha dit, i ha afegit que qualsevol paraula seva pot ser malinterpretada per algú, de bona fe o intencionadament.  

Així Mas ha insistit que l'assemblea es faci sense interferències, i “encara menys” del propi Mas. Sobre la possibilitat que la CUP decideixi no investir-lo president, només ha contestat: “En funció de les seves decisions, prendrem les nostres pròpies decisions”.

Pel que fa al discurs del rei d'Espanya, Mas ha dit aquest divendres que entén que el rei Felip VI defensi la unitat d'Espanya però que li agradaria “notar més sensibilitat cap als drets dels catalans”, que aquests defensen “tossudament en cadascuna de les eleccions”.

Mas ha encapçalat la delegació de la Generalitat que ha fet una ofrena floral davant la tomba del president de la Generalitat republicana Francesc Macià, al cementiri barceloní de Montjuïc, amb motiu del 82 aniversari de la seva mort.

En declaracions a la premsa després de l'ofrena floral, Mas ha assenyalat respecte al missatge nadalenc de Felip VI: “Estic d'acord amb l'apel·lació al diàleg, al pacte i a la concòrdia, però no estic d'acord amb la visió que la voluntat d'uns pocs (Catalunya), pretengui imposar-se a la decisió de molts (Espanya)”.

“No es tracta d'això, es tracta de respectar els drets fonamentals de Catalunya. No tenim força per imposar-nos, però tenim força per fer-nos respectar. No pot ser que la majoria utilitzi les seves forces per ofegar els anhels de la minoria”, ha afegit.

Mas ha considerat que “el problema és que Espanya no reconeix la realitat plurinacional” i que “l'esperit de concòrdia del qual parla el Rei s'hauria d'utilitzar a favor d'això, de defensar els drets democràtics i nacionals dels catalans”. “Apel·lem a aquest esperit de diàleg per ser escoltats i poder arribar a acords”, ha recalcat finalment el president de la Generalitat en funcions



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona