Política

Empat

El ‘sí' i el ‘no' a la investidura d'Artur Mas empata a 1.515 vots en la tercera i definitiva votació de l'assemblea de la CUP

L'esquerra independentista convoca un consell polític ampliat per desencallar la situació

Empat. A l'Assemblea Nacional de la CUP hi ha exactament les mateixes persones a favor d'investir Artur Mas president de la Generalitat i acceptar la proposta política de JxSí (escenari) com les que rebutgen fer-ho president i prefereixen esgotar el termini de les negociacions i, en cas de no ofereixin un candidat alternatiu, anar a unes eleccions anticipades. En total de 1.515 a favor i 1.515 en contra.

Davant d'aquest insòlit resultat, la direcció de la CUP ha convocat una reunió del consell polític de la formació i del grup d'acció parlamentària, que agrupa als seus diputats al Parlament per decidir què fer. Abans, però, es reuniran un altre cop les assemblees territorials.

Després de dues votacions en les quals havien quedat eliminats dos dels quatre escenaris elegibles, els més de 3.000 assistents a l'assemblea de la CUP a Sabadell (Vallès Occidental) han acudit per tercera vegada a les urnes i aquesta vegada ja no s'han comptabilitzat en el còmput final els vots nuls o en blanc, per garantir que una de les dues opcions en competició superaria el 50% dels suports, però ni tan sols així s'ha pogut aconseguir.

Els quatre escenaris que se sotmetien a votació són acceptar les mesures polítiques de la proposta de JxSí i acceptar a Mas com a president; un altre era rebutjar a Mas i seguir negociant amb JxSí; l'altra opció era rebutjar les propostes de JxSí però facilitar la investidura de Mas per part de la CUP; i l'altra era rebutjar la proposta de mesures polítiques i a Mas, i instar a JxSí a buscar acords sense la CUP, “a través de l'abstenció al ple d'investidura”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia