Política

Sánchez avisa Podem que no negociarà sobre la integritat d'Espanya

El líder del PSOE defensa el dret a decidir dels espanyols i no només d'una part

Reitera que si Rajoy no aconsegueix formar govern, parlarà amb totes les forces amb l'única “condició prèvia” que és la “fractura” d'Espanya

El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha garantit aquest dilluns que no intentarà formar govern “a qualsevol preu” i ha alertat Podem que no negociarà cap acord que posi en perill la integritat territorial d'Espanya perquè el referèndum a Catalunya seria “el principi de noves ruptures”. Sánchez ha assegurat que parlarà amb la resta de forces “amb una condició prèvia”: La “renúncia a qualsevol plantejament que impedeixi la fractura de la convivència entre espanyols”.

En el seu discurs davant el comitè federal del PSOE, Sánchez ha insistit que a qui correspon ara intentar formar govern és al PP i Mariano Rajoy, encara que si no ho aconsegueix, el PSOE té “legitimitat” i assumirà la seva “responsabilitat” de buscar una nova majoria “progressista” i “d'esquerres”.

I ha avançat que parlarà amb totes les forces polítiques “amb llum i taquígrafs” perquè els ciutadans coneguin amb total transparència què es negocia i què s'acorda.

Després de deixar clar que el PSOE votarà en contra de la investidura de Rajoy i de qualsevol candidat del PP, Sánchez ha volgut enviar un missatge de “confiança en l futur” perquè “pas a pas” i “sense dreceres” la solució per a un nou govern anirà apareixent en el camí.

“No buscarem ni cordons sanitaris, ni línies vermelles ni trinxeres ni atalaies”, ha proclamat Sánchez, que ha apostat per “buscar els ponts que ens uneixen”.

Pel líder del PSOE, les noves eleccions serien la pitjor de les opcions i no serien una solució perquè només ajornarien el problema i suposarien el reconeixement de que els partits són incapaços de dialogar i d'entendre's.

Per això, si el PP és incapaç d'arribar a una majoria de govern, el PSOE estarà “a l'altura de la seva responsabilitat” i intentarà liderar un executiu “reformista i progressista” conforme a l'ideari socialista.

El dret a decidir de tots els espanyols, no d'una part

Per això, l'única condició que ha posat és no dialogar sobre la integritat territorial d'Espanya perquè el PSOE està a favor del dret a decidir de tots els espanyols i no només d'una part.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona