Política

Mas: “La CUP té força per convocar eleccions però no tanta per canviar un president”

Reitera que en el procés no hi sobra ningú i que el procés “s'ha de construir votant no vetant”

Recorda que no pot convocar comicis a fins el 10 de gener i que si això passa cal afrontar-ho “sense por”

El president de la Generalitat en funcions i candidat de Junts pel Sí per a la investidura, Artur Mas, ha avisat la CUP que “té força per convocar eleccions al març, però no tanta força com per canviar un president de la Generalitat”. Mas ha repetit aquest missatge diverses vegades en una entrevista aquest dimarts a El matí de Catalunya Ràdio, on ha reiterat que la CUP no pot canviar la proposta d'acord de JxSí ni el seu candidat per a la investidura”. “Aquest procés s'ha de construir votant, no vetant”, ha remarcat.

Mas ha considerat que si JxSí cedís a la imposició de la CUP de canviar el seu candidat, el missatge que es transmetria a la població és que “les grans decisions les pren només la CUP”. Per Mas, això faria que hi hagués molt gent que baixés “del tren” del procés. “Aquí no sobra ningú”, ha insistit en diverses ocasions.

Mas ha recordat que no pot convocar eleccions fins el 10 de gener i que per tant fins llavors hi ha temps per intentar sumar suports. Però també ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat, considerant que si finalment la CUP força eleccions al març, doncs caldrà afrontar-les i convocar-les “sense por” ni “recances”. “I llavors que sigui la gent que decideixi a les urnes com si fos una segona volta”, ha remarcat.

Amb tot, Mas ha reconegut que no i agrada la situació en què es troba ara la política catalana: “És absolutament absurda ens la podríem haver estalviat com a país”.

Però ha insistit que en el procés cal que hi siguem tots i que cal sumar més gent, per aconseguir superar el 50% de suports a favor de la independència i que per això caldrà tornar a passar per les urnes [“no sé quan, potser en la pròxima legislatura”]per comptabilitzar si se supera aquesta percentatge..

“Jo no sóc ni un obstacle ni un problema” perquè, segons ha dit, el problema és “com garantim millor el procés”.“La CUP no pot imposar totes les seves condicions als 62 diputats de Junts pel Sí” quan ells en tenen deu. I ha avisat que Junts pel Sí també té “tot el dret del món” a dir “d'aquí no ens mourem”.

Sobre l'empat en la votació de l'assemblea de la CUP, Mas ha reconegut que el va “sorprendre molt”, però també ha volgut valorar que la meitat de l'assemblea votés a favor de la proposta de Junts pel Sí, “impensable” fa tres mesos.

Mas també ha criticat la “hiperpersonalització” que es fa del procés sobre la seva persona, quan “jo m'he posat al costat” i quan fa tres anys enrere vaig fer el que vaig fer [convocar eleccions] va ser escoltar 1,5 milions de persones que van sortir al carrer”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona