Política

Albiol s'avergonyeix de Mas i crida a recuperar la presència de l'Estat a Catalunya

El líder del PPC carrega contra el president de la Generalitat que el considera el gran culpable de l'actual situació

El líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, ha reconegut aquest divendres que es “avergonyeix” de la situació “esperpèntica” actual a Catalunya i d'un Artur Mas que “ha perdut el nord”, i ha fet una crida a “reaccionar” davant l'independentisme i a “recuperar” la presència de l'Estat a Catalunya.

En declaracions a RNE, Albiol ha carregat contra el president català en funcions, al qual ha qualificat de “gran culpable” de la situació actual, encara que també ERC “per omissió”, però ha considerat que “la realitat, sense ajuda exterior, sol els independentistes, ells solets, estan posant en evidència que estem davant un escenari greument perjudicial per a Catalunya”.

També veu “altament improbable” un acord in extremis entre Junts pel Sí i la CUP, les negociacions dels quals de les últimes hores són “una obra de teatre on cap vol ser culpable del fracàs”.

“És surrealista tot i em produeix vergonya com a polític català la situació que estem vivint. Em preocupa pels catalans, que no mereixem aquest desprestigi i vergonya. I em sap greu pels milers d'independentistes que, de bona fe, han cregut aquesta panda que està demostrant que els estan prenent el pèl”, ha dit.

Ha titllat d'“esperpèntic” que, a dos mesos d'unes eleccions, Mas proposi “fer una crisi de Govern i incorporar ERC”, cosa que “posa en evidència fins a quin punt ha perdut el nord”.

Albiol, que ha admès que “li agradaria” repetir com a candidat, ha afirmat que la “immensa majoria” de catalans volen seguir sent catalans i espanyols “d'una manera o una altra”, per la qual cosa s'ha mostrat convençut que “explicant bé les coses podem capgirar la situació de manipulació dels sentiments”.

Per això, ha opinat que cal impulsar una “labor didàctica” d'explicar als catalans les “bondats de seguir junts i el projecte en comú” i ha considerat “necessari” que en els pròxims mesos anys la presència de l'Estat torni a “visualitzar-se” a Catalunya des d'un aspecte institucional, cultural i esportiu.

“L'Estat ha desaparegut del dia a dia dels catalans, i els separatistes ho han aprofitat bé. Hem de reaccionar, fer un esforç didàctic i, sobretot, una acció estratègica per recuperar la presència de l'Estat a Catalunya”, ha assenyalat.

Així, per exemple, ha dit que és “impresentable” que la selecció espanyola de futbol “no pugui venir a Catalunya” i ha avisat que “el que més els fa mal als independentistes és que es pugui omplir un estadi amb banderes espanyoles”.

Finalment, ha dit que Espanya necessita un Govern estable per emprendre reformes amb Mariano Rajoy al front i, per això, ha demanat al PSOE i C's que “assumeixin responsabilitats de govern”, però ha lamentat que Pedro Sánchez estigui “ansiós i desesperat per poder accedir al Govern i estigui disposat a un pacte de perdedors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell