Política

Reguant admet que les deliberacions del partit “han alentit” el procés

Dos membres de la CUP cediran la seva acta com a senyal d'autocrítica

Dos diputats de la CUP s'incorporaran a la dinàmica del grup parlamentari de Junts pel Sí i, de forma estable, participaran en les deliberacions. Alhora, el grup parlamentari de la CUP es compromet a no votar en cap cas en el mateix bloc dels grups parlamentaris contraris al procés i el dret a decidir quan n'estigui en risc “l'estabilitat del procés constituent”, en aquesta legislatura “excepcional” que ha de durar divuit mesos.

Així ho ha confirmat aquesta tarda la diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, en una roda de premsa immediatament posterior a la difusió de l'acord parlamentari entre els dos partits que formen el bloc sobiranista al Parlament català per investir Carles Puigdemont, alcalde de Girona i president de l'Associació de Municipis per la Independència, com a president de la Generalitat.

Reguant ha insistit que el candidat a president sorgit de les negociacions serà elegit en el ple d'investidura per majoria absoluta” i que trobarà el suport de la CUP “en tot allò que tingui a veure amb l'obertura d'un procés constituent i la ruptura democràtica que ha de construir la república catalana social i justa per la qual vam votar al setembre”.

Alhora, Reguant ha explicat que dos diputats de la CUP, en un gest d'autocrítica, “faran un pas al costat, “com també se n'han fet des de Junts pel Sí”, i cediran la seva acta de parlamentaris, tot i que no ha especificat de quins representants es tractarà. “Encara no hi ha cap nom sobre la taula, ni tampoc es farà una tria per motius ideològics”. En qualsevol cas, les seves vacants seran cobertes pels dos candidats següents de la llista electoral de la CUP, que mantindrà la seva representació, “amb veu pròpia”, amb deu diputats.

Reguant ha admès que el grup al qual pertany ha comès errors en el sentit d'haver “alentit certs passos”, “haver plantejat propostes que altres consideraven inassolibles” i “haver generat desenganys en la ciutadania”. “No ha estat un procés exemplar –ha reconegut Reguant–, però per totes dues bandes”. La diputada ha subratllat, tanmateix, que el seu grup ha actuat “tan bé com ha sabut”, defensant el seu posicionament polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona