Política

PSC

Demana diàleg, llei i govern per a tots

El president del grup parlamentari del PSC, Miquel Iceta, va centrar-se en la defensa de la legalitat constitucional i estatutària i el respecte a aquesta que se suposa a un representant públic. Va
començar recordant al nou president que el 27-S habilita la majoria independentista a formar govern però “no a emprendre un camí unilateral i il·legal cap a la independència”, i li va advertir que les decisions del Parlament són legítimes “si s'emparen en la llei existent”.

Iceta afirma que la negociació entre Junts pel Sí i la CUP s'ha portat d'esquena a la resta de grups, un fet que, segons ell, fa témer que el futur executiu tampoc governarà per als no independentistes. “Senyor candidat, li reclamo que escolti i treballi pel 52% dels catalans, que no van votar JxSí ni la CUP ni comparteixen el seu full de ruta”, va demanar a Puigdemont en una petició que no va agradar al candidat però que no va evitar una altra advertència d'Iceta en la rèplica. Puigdemont s'havia compromès que el Parlament de Catalunya no faria mai cas omís de la llei, però sense aclarir si es referia a l'espanyola o a una futura legalitat catalana. Per això, li va advertir del perill d'ambigüitats.

Després de defensar la recerca d'un encaix de Catalunya a Espanya, Iceta va recordar-li que el cap del seu partit al Congrés, l'exconseller Homs, ha demanat diàleg al futur govern espanyol. Davant de la referència de Puigdemont a la necessitat de forçar una cosa per encaixar-la, Iceta li va respondre que també es pot encaixar de manera natural.

Els retrets irònics, el cap socialista els va reservar a l'acord de Junts pel Sí i la CUP, que va considerar una “subhasta de peix” en què s'han descartat persones com el mateix candidat Mas o dos diputats de la CUP i s'ha “trafegat” amb diputats en relació als dos de la CUP que treballaran amb JxSí.

Iceta va fer l'únic gest polític amable a Puigdemont d'entre els grups de l'oposició. “Es pot establir una relació de confiança des de la profunda discrepància política”, va oferir al nou president, recordant-li que aquest ha estat sempre el tracte entre ell i l'expresident Mas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona