Política

CUP

Mà oberta, compromís i puny tancat

Era una de les intervencions més esperades i no va decebre. La portaveu de la CUP, Anna Gabriel, va fer un discurs clar, contundent i seré en què va deixar clar el paper de l'esquerra independentista en aquesta legislatura “excepcional” que tot just comença. Renovació, ruptura i poder popular van ser les paraules més repetides del discurs i els eixos sobre els quals es basarà la tasca parlamentària de l'esquerra independentista amb un clar objectiu, la construcció de la república catalana. Al nou president “de la transició”, Gabriel li va oferir l'ADN de la CUP; la seva gent, la paraula, la memòria. En definitiva, “el poc i millor que tenim”, va recordar la diputada. Al costat de la mà oberta i del compromís cap a un nou govern, tot i no ser el de la CUP, Gabriel, però, també va voler avisar que la formació “no ha vingut per desaparèixer”, amb referència al pacte que els uneix amb Junts pel Sí. “No deixarem de representar el nostre programa, ni la nostra gent ni les nostres bases”, va assegurar. Les bones paraules i l'entesa amb el president Carles Puigdemont van contrastar amb les referències al ja expresident Artur Mas, a qui va retreure la seva intervenció del dia abans anunciant el pacte. “No hem fet un acord de vencedors ni vençuts”, li va recriminar. La portaveu va recordar una vegada més les arrels indestriables de la formació: som “independentistes, anticapitalistes i feministes i no hem abandonat cap d'aquests bastions”, va afegir-hi.

I entre referències a Mas i a Puigdemont, Gabriel també es va dirigir al grup de Catalunya Sí que es Pot per tornar a demanar-los suport per enderrocar “l'autoritarisme” del govern espanyol un cop s'adonin que la unilateralitat és “l'única via si es vol fer possible el dret dels pobles”. Gabriel, que lluïa una samarreta en què es podia llegir el lema feminista de l'Exèrcit Zapatista d'Alliberament Nacional (EZLN), “Quan una dona avança, cap home retrocedeix”, va destacar el repte “d'obrir el procés encara més” per guanyar més base social. I fer-lo “més plural i transversal”. Finalment, la diputada va oferir el puny tancat contra les retallades, els desnonaments i les desigualtats, i va comminar Puigdemont a ser el president que, ara sí, “porti el país a unes eleccions constituents que hem
de guanyar de molt”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Manos Limpias admet que la seva denúncia es basa només en informacions periodístiques

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona