Política

opinió

Jove, professional i independentista

La primera dona que ocupa la conselleria d'Agricultura va néixer fa 40 anys a Vallfogona de Balaguer, un poble d'un miler d'habitants situat a prop de la capital de la Noguera. La nova consellera coneix bé el sector ramader: no només per l'explotació familiar, de vedells, ni perquè Vallfogona sigui un dels principals nuclis productors de llet i de porcí de Ponent, sinó per la seva tasca professional a Provedella, a Unió de Pagesos i, en els darrers anys, com a coordinadora tècnica de la Fundació Món Rural. Des d'aquest organisme ha tingut una intensa activitat de direcció i coordinació d'estudis sobre el sector agrari del conjunt de Catalunya i sobre els problemes socials i econòmics del camp i la situació dels joves i de les dones pageses i ramaderes. Sempre, això sí, des d'un discret segon pla, adient al seu caràcter: formal en la distància, decidida en el moment d'actuar i d'un gran humor i proximitat en el tracte proper.

Llicenciada en ciències polítiques i amb un postgrau de direcció general, va ser regidora independent per ERC a l'Ajuntament de Vallfogona de Balaguer, on va assumir tasques de govern però amb esperit independent respecte del partit. Quan el 2011 l'alcalde d'ERC Salvador Farré va anunciar que no repetiria, la direcció del partit a Ponent va voler que encapçalés la llista al municipi, però ella va rebutjar l'oferiment.

Malgrat aquella negativa, el partit no l'ha perduda de vista, i ara ha vist en ella el perfil adequat per a la conselleria d'Agricultura pel seu coneixement del món rural i el sector agrari i ramader, i el seu perfil professional i alhora altament polític i independentista. La bona tasca organitzativa dins l'ANC del Pla d'Urgell va portar-la a la direcció de l'ACN a Ponent, i d'allà a la direcció nacional, on fins ara es feia càrrec de la direcció d'incidència política.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona