Política

L'Ajuntament de Tossa prohibeix portar gossos a la platja durant tot l'any

L'ordenança aprovada el 2009 ho permetia entre l'octubre i l'abril però la de tinença d'animals, no

CiU defensava una platja per passejar-hi els gossos

L'Ajuntament de Tossa ha prohibit la presència d'animals de companyia a les platges del municipi durant tot l'any, segons un canvi que s'ha fet en l'ordenança de convivència. Fins ara es permetia portar els animals en el període comprès entre el 31 d'octubre i l'1 d'abril, però entrava en contradicció amb l'ordenança de tinença d'animals, que ho prohibia durant tot l'any.

La modificació –que adequa les dues normatives i afavoreix la més restrictiva– es va fer amb els vots favorables del govern (TU i ERC), mentre que els regidors de CiU hi van votar en contra, perquè defensen que els amos dels gossos també tenen dret a tenir el seu esbarjo a la platja amb els seus animals de companyia –observant les normes bàsiques de civisme i salubritat– i alhora defensen que pot ser un servei més per als turistes (molts, sobretot francesos, viatgen amb el gos).

L'alcaldessa, Gisela Saladich, va admetre ahir que el conflicte entre les dues ordenances podia portar problemes, i a l'hora d'adequar-les s'ha optat per prohibir els animals a les platges durant tot l'any. “Ho hem valorat, i hi ha moltíssima gent que va amb criatures a la platja a l'hivern, i els molesten els gossos. És una platja petita i tothom es troba”, va manifestar. A més, va dir, “no tothom és net, el pipí del gos no el controla ningú, i ja tenim prou problemes a tots els carrers amb les cantonades plenes de pipí, només faltaria que a la platja també passés el mateix”. Saladich va dir que ella, que té gos, seria favorable a deixar anar els gossos a la platja, “però la valoració ha de ser global”. També va avançar que es vol adaptar amb aigua una de les dues zones de socialització de gossos que hi ha perquè a l'estiu els animals puguin refrescar-se.

La portaveu de CiU, Imma Colom, va recordar que el seu grup portava al programa electoral que en una de les platges del municipi (concretament a la platja del Reig) la gent pogués accedir-hi amb el gos tot l'any. “Defensàvem que hi hagués una platja a la qual a l'estiu també es poguessin portar els animals, però l'equip de govern no té aquesta sensibilitat”, va dir. Saladich va dir que la platja del Reig havia permès els gossos fa disset anys, però que ara això seria inviable perquè no hi ha sorra.

LA DATA

2009
És l'any
en què es va aprovar l'ordenança que permetia portar els animals a la platja fora de temporada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona
orient mitjà

Israel exigeix sancions contra l’Iran pel seu programa de míssils

barcelona
política

El Congrés rebutja la petició del Senat de frenar la llei d’amnistia

Barcelona
política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio