Política

L'unionisme veu en Duran una víctima del procés

Els contraris a la independència valoren la seva feina

Fred comiat entre els exsocis i el bloc sobiranista

L'abandonament de la política per part de Josep Antoni Duran i Lleida va ser rebut a la majoria dels partits catalans amb la mateixa fredor que feia ahir al carrer. Només el bloc unionista el va situar entre les víctimes de la transició, i va recordar altres polítics que han deixat les seves responsabilitats, com l'expresident Artur Mas, amb qui va fer tàndem durant anys a CiU. Els partits i formacions sobiranistes van rebre la notícia amb força indiferència.

La tibantor amb què han acabat les relacions entre els exsocis a CiU es va posar de manifest el dia del comiat de Duran. Absència de comentaris després de mesos de tensa relació pel paper de Duran en el procés i per l'aposta decidida de CDC per la independència. Tampoc ERC ni la CUP hi van donar gaire importància. Només el conseller de Cultura, Santi Vila, va emmarcar la decisió en l'àmbit generacional: “És lògic que generacionalment hi hagi persones que es retiren i d'altres, com el president, que estiguin molt il·lusionades per tirar endavant el nou projecte.” Vila ho vincula a “una època que es va acabant”.

L'unionisme sí que va desitjar sort a Duran i el considera víctima del procés. La cap de Ciutadans, Inés Arrimadas, desitjava “sort” al líder d'un partit que ja no té representació ni a Catalunya ni a l'Estat, va subratllar. El president del grup del PP, Xavier García Albiol, va assegurar que Duran és la “penúltima víctima” del procés sobiranista. En un apunt
a Twitter, Albiol lamenta “l'aventura que ell i el seu partit van estimular i a la qual van donar suport fins fa vuit mesos”. En una línia similar es van manifestar tant Pedro Sánchez, secretari general del PSOE, com la diputada socialista Carme Chacón. Sánchez en va valorar “l'estima cap al seu poble”.

LES FRASES

És lògic que generacionalment alguns es retirin i d'altres tirin endavant l'il·lusionant projecte
Santi Vila
conseller de cultura
No és casualitat que dimiteixi quan es funda Demòcrates de Catalunya a Barcelona
Antoni Castellà
diputat jxsí i líder demòcrates
És la penúltima víctima del procés sobiranista de Catalunya
Xavier García Albiol
president grup pp

Castellà lamenta que faci la guitza a Demòcrates

El líder de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, es va mostrar ahir convençut que Josep Antoni Duran i Lleida havia triat la jornada per deixar la política per mirar de fer la guitza a Demòcrates de Catalunya, que ahir presentava i fundava la seva assemblea a Barcelona. Castellà va liderar el corrent crític dins d'Unió fins que va haver de plegar i va fundar Demòcrates juntament amb diversos militants històrics. “No és casualitat”, va dir ahir Castellà durant l'acte de fundació del partit a la capital catalana. Seguidament, va recordar que “quan es tanquen unes etapes se n'obren de noves”, amb referència a la saba nova per als democratacristians que significa Demòcrates.

“És el final d'una etapa. Desitjo el millor dels futurs per a totes les formacions polítiques”, va respondre Castellà, que va recordar que gairebé la meitat dels militants i simpatitzants “no vénen d'Unió”. El diputat de Junts pel Sí respectarà les decisions que els militants d'UDC adoptin amb relació al canvi de lideratge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona