Política

Puigdemont encarrega al Govern “diàleg permanent” amb tots els partits

El president de la Generalitat assegura que ha dissenyat un nou executiu “renovat reordenat i modern” i que és “conseqüència directa dels resultats del 27-S”

El dirigent de Convergència subratlla que un dels objectius és “planificar, dissenyar i executar tots els treballs que ens ha de portar al nou estat”

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha encarregat als seus consellers “diàleg permanent” amb tots els partits més enllà de l'acord d'estabilitat al qual van arribar Junts pel Sí i la CUP per a la legislatura. Així, durant la seva compareixença davant el parlament aquest dimecres per explicar l'estructura i les prioritats del nou executiu català, Puigdemont ha assegurat que ha demanat “un tarannà de diàleg permanent”. “Tenim un acord d'estabilitat amb la CUP però de cap manera deixarem de buscar acords més amplis. Volem arribar a tants acords com sigui possible amb tots els grups d'aquesta cambra”, ha argumentat.

Carles Puigdemont ha explicat que el seu és un govern que fonamentalment treballarà “en dues grans carpetes”. La primera carpeta és “mantenir les competències i els serveis als ciutadans”. Segons ha dit, “aprofitarem les competències que tenim per donar resposta als ciutadans i solucionar les urgències socials provocades per la crisi”.

La segona gran àrea de treball del nou govern serà “la planificació, disseny i execució de tots els treballs del procés que ens ha de portar al nou estat”.

L'exalcalde de Girona també ha remarcat que es tracta “d'un govern renovat reordenat i modern”. I que és “conseqüència directa dels resultats del 27-S, això és, conseqüència directa del que ha demanat bona part de la ciutadania”.

El dirigent de Convergència ha detallat davant dels diputats l'estructura de l'executiu, que està dividit en tres grans àrees comandades per Neus Munté, Oriol Junqueras i Raül Romeva i que responen a la voluntat d'avançar “en la construcció d'un país més just més equitatiu, més saludable i més culte”, en la recuperació econòmica del país amb més ocupació més estable i de qualitat, així com en la qualitat democràtica, la transparència i la participació.

“Tota l'acció de govern -ha continuat- vindrà aixoplugada per aquestes tres grans àrees: polítiques per fer possible la recuperació econòmica i del país; desenvolupament de les línies per fer possible l'Estat del Benestar i el treball en matèries de transparència, afers exteriors i governació”.

Puigdemont ha volgut deixar clar que tots els canvis competencials del govern responen a criteris d'eficàcia, i com a exemple, ha destacat el traspàs de les polítiques d'habitatge a governació perquè l'emergència habitacional està lligada a l'administració local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona