Política

Rajoy demanarà al Rei ser el primer en intentar formar govern

Alguns càrrecs del PP comencen a qüestionar en privat la conveniència d'aquesta decisió per entendre que suposaria un fort desgast

El portaveu del partit al Congrés, Rafael Hernando, explica que quan el monarca encarregui a Mariano Rajoy formar govern, obrirà negociacions amb els altres formacions

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha assegurat aquest dijous que el president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, traslladarà al Rei la seva “voluntat ferma” de presentar-se al debat d'investidura. Això sí, ha assenyalat que correspon al monarca encarregar a un candidat formar govern i ha expressat el seu desig que “prengui la decisió que han marcat les urnes”.

Així s'ha pronunciat Hernando després de ser preguntat si Rajoy es manté ferm a acudir a aquest debat o podria repensar-se aquesta decisió després que alguns càrrecs del PP hagin començat a qüestionar en privat la conveniència d'aquesta decisió per entendre que suposaria un fort desgast per al PP, i més quan el PSOE, Podem i altres partits poden estar explorant un pacte d'investidura.

En una roda de premsa a la cambra baixa, després de registrar cinc proposicions no de llei del grup popular, Hernando ha assenyalat que el PP farà el que “digui” Felip VI, però ha dit que esperen que “prengui la decisió que han marcat les urnes”.

A més, i davant de les veus al PP que troben a faltar que Rajoy estigui més actiu, el portaveu parlamentari ha indicat que si el Rei encarrega a Mariano Rajoy formar govern, llavors obrirà negociacions amb els partits per recollir suports. “Quan es prenguin les decisions per part del Rei i encarregui aquestes funcions a qui sigui, que nosaltres desitgem que sigui el senyor Rajoy, trucarà i s'asseurà amb els partits polítics de manera formal”, ha emfatitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona