Política

La querella contra l'edil de la CUP de Terrassa, congelada

L'acte de conciliació entre els agents de la policia municipal i Maria Sirvent acaba sense acord

Pels demandants, s'ha obert “un petit canal de diàleg” que frena –però no tanca– la via judicial

L'acte de conciliació als jutjats entre els 15 agents de la policia municipal i l'única regidora de la CUP a Terrassa, Maria Sirvent, va donar ahir fruits inesperats malgrat que el conflicte continua obert. Tot i que es va tancar sense l'acord de les parts, sí que sembla que va servir per obrir una porta al diàleg. Segons el portaveu dels policies i membre del Sindicat de Funcionaris de Policia (SFP), Cristian Pérez, després de l'acte va mantenir una conversa amb Sirvent que “obre un petit canal de diàleg per buscar una solució consensuada”. De moment, doncs, deixen damunt la taula la presentació d'una querella contra la regidora per injúries i calúmnies per la intervenció que va fer en el ple del juliol passat amb relació a la demanda de dissolució del grup d'intervenció especial (GIE), però adverteixen que, si en un “termini prudencial de deu o quinze dies” el “projecte de reunió” no dóna fruits, tiraran endavant el procés judicial per la via penal.

En concret, esperen que en una possible trobada es puguin “matisar” algunes paraules que van indignar el col·lectiu i que es deixi clar que, tot i que van
ser 15 els agents que van signar la demanda, representen tot el cos. “Segurament no serà negre o blanc, sinó que hi pot haver un gris que ens empari a tots”, afegia.

El portaveu, envoltat de membres del sindicat i d'agents de la policia municipal, va voler aclarir que la plantilla “en cap moment valora els programes polítics dels partits ni les aportacions al pla que està plantejant el consistori”. Afegia, en tot cas, que actuen perquè es volen “defensar de les acusacions no oportunes” que consideren que s'han fet. Segons Pérez,
en els darrers dies i setmanes han anat rebent mostres de suport de més d'una quinzena de plantilles de policia de Catalunya, tant a títol personal com col·lectiu, a banda d'haver recollit 450 firmes.

A l'acte de conciliació del matí, no hi van anar els 15 agents de policia, que van estar representats pel membre del SFP i una advocada. Sí que s'hi va presentar Maria Sirvent, envoltada de membres de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT), d'Alerta Solidària i de la CUP, que li van voler mostrar el seu suport amb una concentració davant dels jutjats. El diputat de la CUP Benet Salellas va qualificar d'“indignant” el fet que una regidora “en exercici de les seves funcions” hagi d'anar als jutjats per una demanda presentada pels mateixos funcionaris. Va exposar, a més, que la CUP planteja un debat sobre el model policial: “Demanem que sigui democràtic i que estigui al servei de la ciutadania.” En sortir dels jutjats, Sirvent va deixar clar que el que es vol és obrir el diàleg sobre quina policia es vol a Terrassa. No es va referir a la conversa amb Pérez, però sí que va assenyalar que des d'un principi, “si les paraules es van malinterpretar”, la CUP estava oberta a dialogar, però es va trobar damunt la taula la judicialització del tema. I hi afegia: “En tot cas, creiem que tot s'ha d'arreglar amb el diàleg i no portant-ho als tribunals, i més quan és fruit d'una deliberació política.”

Pel que fa a l'acte de conciliació, l'advocada de Sirvent, Montserrat Vinyets, va deixar molt clara la posició de la CUP: “Ens hem oposat frontalment a conciliar, matisar o desmentir qualsevol cosa. La Maria fa una tasca política i les declaracions que ha fet han estat en el marc d'un ple per discutir models policials.” Si finalment es presenta la querella penal, i per tant no donen fruits les possibles converses entre les parts, el procés judicial es podria allargar durant mesos.

El debat sobre la policia continuarà viu en els propers dies a Terrassa, ja que, d'una banda, la CUP ja ha anunciat que presentarà al ple una proposta de resolució perquè es debati en unes jornades sobre el model policial i, de l'altra, el PSC i CDC en portaran una altra en defensa de la llibertat d'expressió i la seguretat ciutadana.

LES FRASES

Després de l'acte, s'ha obert un petit canal de diàleg per buscar una solució consensuada
Cristian Pérez
Portaveu de la policia
En tot cas, creiem que tot s'ha d'arreglar amb diàleg i no portant-ho als tribunals
Maria Sirvent
Regidora de la CUP
Ens hem oposat frontalment a matisar. La Maria fa una tasca política, en el marc d'un ple
Montserrat Vinyets
Advocada de la CUP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona