Política

Detingut l'expresident de la Diputació de València Alfonso Rus per una suposada trama de comissions

La Guàrdia Civil i la Fiscalia Anticorrupció escorcollen despatxos del PP a l'Ajuntament de València en el marc del ‘cas Imelsa'

L'exregidora popular al consistori de la capital, María José Alcón, també ha estat arrestada al costat de deu persones més

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts al matí l'expresident de la Diputació de València i exalcalde de Xàtiva Alfonso Rus (PP) i altres càrrecs populars en municipis de la demarcació que havien estat governats pel partit en el marc de la investigació judicial de l'anomenat ‘cas Imelsa', una empresa de la Diputació, per suposats cobraments i comissions irregulars en ajuntaments. Entre els detinguts, que ja sumen un total de 10 persones, també hi estaria l'exregidora del PP a l'Ajuntament de la capital, María José Alcón.

També s'han fet diversos escorcolls en organismes públics, com l'empresa Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat Valenciana (CIEGSA), tot per ordre del Jutjat d'Instrucció número 18 de València i sota la direcció de la Fiscalia Anticorrupció.

Fonts properes al cas han indicat que Rus ha hagut d'acompanyar la Guàrdia Civil en l'escorcoll de casa seva i de la seu del club esportiu Olímpic de Xàtiva, que ell també presidia. Els agents han escorcollat les dependències del grup municipal del PP a l'Ajuntament de València i es preveu que properament escorcollin dependències de la Diputació.

El cas es remunta a l'any 2014, quan Fiscalia Anticorrupció va obrir una investigació arran d'una denúncia d'EUPV en què s'al·ludia a una presumpta trama de corrupció a l'empresa Imelsa. En concret, s'acusava l'exgerent de la societat, Marcos Benavent, de crear una empresa pantalla, Berceo Manteniments, que facturava a altres cinc mercantils que al seu torn cobraven a Imelsa per tasques que presumiblement no es feien. D'aquí s'haurien desviat diferents comissions, perjudicant les arques públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA