Política

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú presidirà l'AMI

Neus Lloveras, que també és diputada per CDC de Junts pel Sí, serà formalment escollida el mes d'abril vinent

L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras (CDC), serà la nova presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) a partir de l'abril. La també diputada de JxSí al Parlament encapçala una candidatura de consens que s'haurà d'aprovar en la propera assemblea general que l'AMI té previst de celebrar el 15 d'abril en un municipi de l'àrea metropolitana encara per determinar. Lloveras va explicar ahir que la tasca de l'AMI en els propers mesos serà la d'aportar la visió municipal en el debat nacional i en la redacció de la nova constitució catalana. “L'AMI hi té molt a dir perquè és qui té una visió dels alcaldes, que en definitiva són els que viuen el dia a dia dels pobles”, va destacar la substituta de Carles Puigdemont en la presidència de l'associació independentista.

L'elecció de Lloveras la van decidir ahir per unanimitat els 42 alcaldes que formen la cúpula directiva de l'entitat en una reunió que van celebrar a Cardona. Durant la trobada, van acordar presentar una candidatura de consens i l'escollida per liderar-la va ser l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú. Lloveras encapçalarà l'única candidatura que es presenta a presidir l'AMI, però ara el pas següent és a mans de l'assemblea general, que és qui haurà d'elegir la nova presidenta el 15 d'abril que ve en una ciutat de l'àrea metropolitana encara pendent de concretar.

Immediatament després de ser escollida pels seus companys, Lloveras va subratllar la importància de l'AMI que, segons va afirmar, tindrà un paper “essencial” en el procés polític que viu el país. En aquest sentit, va assenyalar que l'associació serà l'encarregada d'aportar la visió municipal en el debat nacional i en la redacció de la nova constitució catalana. Lloveras també va destacar que l'AMI continuarà buscant consensos i vetllant perquè els partidismes “es deixin fora del debat nacional i perquè realment es treballi per un objectiu comú que és la Catalunya independent”.

L'11 de gener passat es va produir el relleu automàtic del fins llavors president de l'AMI, Carles Puigdemont, en deixar de ser alcalde de Girona en el moment d'assumir la presidència de la Generalitat. Els estatuts de l'AMI preveuen que, en aquest cas, la presidència provisional recau sobre el vicepresident primer, l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, una provisionalitat que va ser ratificada durant la reunió de l'executiva celebrada ahir. Andreu ha destacat que Lloveras té “el suport de tots els sectors i de tots els membres de la directiva”.

LES FRASES

L'AMI hi té molt a dir perquè és qui té la visió dels alcaldes, que en definitiva són els que viuen el dia a dia dels pobles
Vetllarem perquè els partidismes quedin fora del debat nacional
Neus Lloveras
alcaldessa de vilanova per cdc i futura presidenta de l'ami
Neus Lloveras té el suport de tots els sectors i de la directiva de l'AMI
Josep Andreu
alcalde de montblanc per erc i president en funcions de l'ami


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Benet Salellas i Vilar
Advocat i autor del llibre “En encesa espera”

“L’operació Garzón va deixar marcades les víctimes de per vida”

BANYOLES
Francesc Castañer i Campolier
Alcalde de Porqueres (Independents de Porqueres)

“Estem en un moment clau per arribar als 5.000 veïns”

Porqueres
irlanda del nord

El líder dels unionistes dimiteix després de ser acusat d’abusos sexuals

barcelona
política

Lluís Llach es presentarà a les eleccions al secretariat de l’ANC

barcelona
polònia

Tusk avisa d’una “era prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
Conflicte bèl·lic al Pròxim Orient

Desenes de morts en el pitjor bombardeig israelià a Síria des del 2021

barcelona
Judicial

L’AN cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona