Política

Ballesteros aplana el camí cap a un pacte amb el PP i Unió

L'alcalde admet que treballa per arribar a un acord de govern en què tampoc descarta que es pugui sumar CDC

El cas Inipro, el gran absent d'un repàs d'un programa que aposta per desencallar els projectes eterns

Va fer una crítica directa als partits que s'han oposat als Jocs del 2017

El pacte de govern a l'Ajuntament de Tarragona podria estar més a prop. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va reconèixer ahir, durant la conferència de l'estat de la ciutat que organitza anualment el Col·legi de Periodistes, que “treballa” per aconseguir “una majoria estable que permeti prendre decisions”, en comptes de “perdre temps en discussions estèrils”. En concret, i responent a preguntes dels periodistes, Ballesteros va reconèixer com a candidats per a aquesta aliança el Partit Popular i Unió, encara que tampoc descarta que s'hi acabi afegint Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

“Espero que durant el primer trimestre d'enguany hi hagi un acord de govern o de governabilitat”, va assegurar Ballesteros. L'edil d'Unió, Josep Maria Prats, tot just va reconèixer en sortir de la conferència que ja s'ha reunit amb l'alcalde per parlar d'un pacte. L'alcalde, a més, va tancar la porta al fet que la dinàmica política a Madrid pugui condicionar el pacte municipal.

Posar fi al govern en minoria és per a Ballesteros clau per poder tirar endavant el projecte que ahir va detallar i que, per una banda, aposta per la continuïtat de la coneguda com a micropolítica i, per l'altra, pretén superar “el pessimisme” endèmic de la ciutat deixant enrere temes heretats. “No podem perdre més temps amb retrets de temes que vénen del passat”, va dir en referència a la recerca de consensos per tancar el capítol del pàrquing Jaume I i del Banc d'Espanya, entre altres qüestions.

Ballesteros, però, sí que va passar de puntetes de l'altre gran tema d'actualitat a la ciutat, la seva qualitat d'investigat en el cas Inipro, pel qual va declarar tot just dimarts. Mentre l'alcalde es va limitar a deixar entreveure un retret a la CUP –denunciant del cas– en una cita de la conferència –“fa més soroll un arbre quan cau que un arbre quan creix”, va dir–, a preguntes posteriors simplement va dir que no condicionarà les negociacions.

Infraestructures

Un altre clàssic dels repassos anuals de l'estat de la ciutat, la reclamació d'infraestructures pendents, va tornar a estar sobre la taula. L'alcalde va demanar al govern estatal que s'executin projectes pendents com ara el tercer fil i l'intercanviador ferroviari, l'A-27 fins a Lleida, la millora de l'estació de trens i la construcció d'una nova variant de l'A-7, o bé fent-la subterrània o bé convertint el traçat actual en trama urbana. Al govern català, li va demanar un nou hospital i un centre maternoinfantil.

Els Jocs del Mediterrani, malgrat els dubtes sobre el finançament i el calendari d'obres, van ser l'apartat en què Ballesteros es va permetre presumir. “Sóc un optimista objectiu perquè farem uns grans Jocs”, va afirmar, a banda de dirigir una crítica directa als partits que en són crítics: “Han posat tots els entrebancs possibles però, com en les pel·lícules, els bons sempre guanyen”, va sentenciar.

Reclama la necessitat que es faci BCN World

L'alcalde va insistir en la necessitat que el projecte de macrocomplex d'oci i joc conegut com BCN World s'executi. “Té les dimensions òptimes i el defensarem aferrissadament”, va dir.

La passarel·la del port, a mitjan any vinent

La passarel·la per damunt de les vies del tren entre la ciutat i la platja estarà acabada “a mitjan 2017”, segons l'alcalde, que la considera “una de les obres més importants que haurà fet la ciutat”.

Crida per evitar el tancament de més químiques

Ballesteros va fer manifesta la seva preocupació pels tancaments anunciats de Covestro i Ercros, i va demanar “instruments” perquè la indústria química torni a ser “competitiva” al territori.

Aposta per la creació d'un ens metropolità

La “realitat metropolitana” és un dels aspectes que l'alcalde vol potenciar, i es va inclinar per la creació d'un “ens” que, sense suposar un cost afegit, permeti articular millor el territori.

Educació i anàlisi de l'ADN contra l'incivisme

La creació de programes educatius per a escolars a favor del civisme i l'inici de l'anàlisi de l'ADN dels excrements de gossos a la via pública són algunes de les mesures que va anunciar ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona