Política

El vial nord de Palafrugell s'iniciarà a la primavera i serà una realitat a l'estiu

Unirà la plaça Martí i Pol i el polígon, farà 14 metres d'ample i tindrà un carril per a cada sentit

Completarà l'anella de circumval·lació de la població

L'anella de circumval·lació de Palafrugell es tancarà a la primavera, amb la construcció del vial que connectarà la rotonda del final de l'avinguda Pompeu Fabra –plaça Martí i Pol– fins al polígon industrial. Amb aquesta obra es completarà l'anella que segueix fins a l'avinguda d'Espanya, la de la Generalitat, el carrer de Torroella i Mestre Sagrera.

Es tracta d'un vial de no més de 400 metres que tindrà una amplada d'entre 13 i 14 metres amb un carril en els dos sentits de circulació i un carril bici en el lateral. En el projecte constructiu que es va aprovar inicialment aquesta setmana en el ple de l'Ajuntament de Palafrugell, sense que cap grup s'hi oposés, es preveu una urbanització bàsica, amb enllumenat públic i les escorrenties de les aigües plujanes.

El cost total del vial és de 835.000 euros i ara està en exposició pública perquè s'hi puguin fer les al·legacions que es creguin convenients, i un cop aprovat i validat per Urbanisme es portaria ja a execució. El calendari previst preveu que les obres es puguin iniciar a principis de primavera i que a finals d'estiu estiguin acabades.

La seva construcció facilitarà la viabilitat en aquest espai nord de tal manera que es podrà accedir directament des de la carretera de Begur que té pas per Esclanyà cap a la rotonda on hi ha situada una gran botiga de venda de vins al detall i, en la seva prolongació, fins a la zona de la Fanga, vial que ja fa mesos que és obert.

El vial està enganxat al municipi de Palafrugell, tot i que en la seva gran majoria discorre per terrenys que pertanyen a Begur. En el mateix ple en què es va aprovar aquest projecte constructiu es va donar el vistiplau al conveni entre els dos ajuntaments, el segon que se signa i que marca les responsabilitats de cadascuna de les parts. La construcció del vial que completa l'anella va a càrrec de l'Ajuntament de Palafrugell, que ja preveu 280.000 euros en el pressupost del 2016, que s'afegeixen als que ja s'hi van invertir anteriorment.

L'alcalde de Palafrugell destaca que aquest és un projecte que ha estat “molt reivindicat” i que és molt “necessari per millorar la circulació d'una part del poble”. Per la seva banda, el regidor Xavier Rangel va indicar durant el ple en què es van aprovar el projecte constructiu i el conveni de col·laboració amb l'Ajuntament de Begur: “El conveni actual necessitava dotar la lletra petita de qui ha de tramitar el projecte, qui ha de cuidar-se de l'execució de les obres i qui i com ha de ser la comissió de seguiment que hem de preparar amb l'Ajuntament de Begur, i també serveix per posar el calendari de l'execució.”

LA XIFRA

850.000
euros.
El tram de vial de circumval·lació entre l'avinguda Pompeu Fabra i el polígon industrial té aquest cost.

LA FRASE

El vial és necessari per millorar la circulació d'una part del poble
Juli Fernández
ALCALDE DE PALAFRUGELL

Dubtes en l'encreuament amb el camí de Can Frigolet

El grup d'ERC va posar en dubte, per mitjà del seu portaveu, Josep Piferrer, l'encreuament del vial previst en el projecte de construcció amb el camí de Can Frigolet. Per això, tant en l'aprovació del conveni entre els ajuntaments de Palafrugell i de Begur com en l'aprovació inicial del projecte constructiu es va abstenir. La resta de grups presents en el ple ordinari de gener van donar el seu vistiplau al vial.

Piferrer va anunciar que el seu grup presentaria una al·legació per millorar l'encreuament amb el camí vell d'anar a Regencós. “A més l'única connexió que hi ha amb el vial és cap a Regencós però no en direcció a Palafrugell”, va indicar. D'altra banda, Piferrer va deixar clar que el seu grup és favorable a la construcció del vial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona