Política

C's insta Sánchez a triar entre un govern reformista o un pacte amb els independentistes

De Páramo ió de Ciutadans afrima que és “molt difícil” que Rajoy pugui “encapçalar” la lluita contra la corrupció

El secretari de Comunicació de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha instat aquest dilluns el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a triar entre un govern reformista o un pacte amb els independentistes. També ha demanat al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, que “no s'amagui” ni “passi la patata calenta” al Rei.

En roda de premsa a la seu de Ciutadans a Barcelona, De Páramo ha convidat el PSOE i al seu secretari general a prendre una “decisió” per optar entre un “govern de transició” que impulsi les reformes que necessita Espanya i en el qual pot haver “punts de trobada” entre les dues formacions, o bé decantar-se per un pacte amb els independentistes i nacionalistes d'ERC, CDC i PNB i amb Podem.

En aquest escenari, De Páramo ha lamentat que el PSOE estigui “més preocupat per les divergències i divisions” internes en matèria de pactes que en el futur d'Espanya.

Així mateix, i davant la previsió que Mariano Rajoy declini de nou davant el rei sotmetre al debat d'investidura, el dirigent de Ciutadans ha demanat al president del Govern espnyol en funcions que “no s'amagui” ni “passi la patata calenta” al rei , després d'“haver tirat la tovallola” i d'“esborrar-se” durant la primera ronda de contactes amb els candidats.

C's ha estès la mà al PSOE i al PP per negociar un paquet de reformes que permetin arribar a acords, encara que De Páramo ha advertit que aquests acords “no seran gratis” ni es “lliuraran xecs en blanc”, ja que qualsevol pacte s'haurà d'oficialitzar mitjançant un contracte signat i amb un calendari, que serà auditat per garantir el compliment d'un eventual pacte.

De Páramo ha reclamat, a més, als dos partits que “estiguin a l'altura” i que tinguin “una visió d'Estat” per poder “desbloquejar” la situació actual, pensant en el “interès general” dels espanyols.

Preguntat pel fet de si Rajoy és una “línia vermella” per poder arribar a acords amb el PP, el secretari de Comunicació de Ciutadans ha insistit que el seu partit “no va a anar a casa dels altres per dir-los el que han de fer “, però ha reiterat que és “molt difícil” que el cap de l'Executiu pugui “encapçalar” la lluita contra la corrupció.

“Estem parlant d'una segona transició, d'una nova etapa política”, ha afegit De Páramo, i “per netejar Espanya un ha de tenir la seva casa neta, però nosaltres no anem a exigir res, són ells els que han de prendre la decisió “.

Un cop finalitzada la ronda de contactes demà dimarts entre el rei i els candidats, Ciutadans posarà en marxa les “taules de treball” per obrir un diàleg amb el PP i el PSOE que permeti arribar a acords, unes “taules de treball” que no estaran liderades pel propi Albert Rivera sinó per equips de la formació taronja que posaran sobre la taula reformes concretes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès afirma que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

barcelona
política

Dolors Feliu no tornarà a presentar-se a les eleccions de l’ANC

barcelona

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona