Política

El govern reclama ja un interlocutor a la Moncloa “el més allunyat possible de Rajoy”

Puigdemont felicitarà i demanarà reunió “immediatament” a qui governi

La portaveu del Govern, Neus Munté, ha reclamat aquest dimarts que hi hagi un nou interlocutor a la Moncloa com més aviat millor i alhora que estigui “el més allunyat possible” del que representa Mariano Rajoy. En roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, Munté no ha volgut expressar obertament la seva preferència per líder del PSOE, Pedro Sánchez, amb l'argument que està per veure quina serà l'actitud que tindria respecte al procés. “Estic convençuda que en determinats aspectes són ben contraposats i diferents, i hauríem de veure si la capacitat d'escoltar, dialogar o entendre el procés els fa més propers o no”, ha dit. En tot cas, sí que ha reiterat que el Govern prefereix que Rajoy no repeteixi com a president.

Munté espera que la política espanyola resolgui ràpidament la situació d'“inestabilitat” que existeix ara mateix a l'Estat perquè els partits no són capaços de construir un govern “fort i sòlid”. Però a més d'aquesta incertesa, el Govern també vol tenir ja clar qui serà el seu interlocutor a la Moncloa per tal de poder dialogar i traslladar el mandat que v

Sigui qui sigui l'investit, el president Carles Puigdemont “li trucarà immediatament per felicitar-lo i demanar-li una reunió” amb la finalitat d'explicar de primera mà el que està fent el Govern.

La portaveu del govern ha posat èmfasi en la voluntat de diàleg del Govern amb l'executiu espanyol: “Dialogar del que fins ara no ha estat possible perquè ningú no ha volgut fer-ho”, ha dit referint-se a la vintena de mesures que el llavors president Artur Mas va plantejar a Rajoy però que no van tenir resposta malgrat no tenir a veure amb el procés independentista.

Pel que fa a la filtració de les opinions d'alguns barons del PSOE durant el comitè federal, Munté ha dit que no suposa “una excessiva sorpresa”.

“Per les seves obres els coneixerem”, ha ironitzat la portaveu del Govern, tot i que ha volgut ser escrupolosa amb els debats interns del partit liderat per Sánchez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia