Política

Arrimadas assegura que C's vigilarà la tramitació de les lleis de desconnexió

C's no participaran en les ponències perquè es debatran “ lleis que estan fora del sentit comú”

La presidenta del grup parlamentari de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest dijous que Ciutadans vigilarà si les ponències conjuntes de les tres lleis de ‘desconnexió' s'acaben celebrant per si en un moment donat han d'intervenir. Amb tot, Arrimadas ha dit que els diputats de C's no participaran “en lleis que estan fora del sentit comú”. En aquest sentit, ha explicat que la formació mirarà quina legitimació tenen per iniciar “intervencions judicials”. Després de reunir-se amb treballadors de Covestro i Ercros a Tarragona, la cap de l'oposició al Parlament s'ha preguntat “qui pot pensar que es pot fer una hisenda pròpia o una seguretat social de Catalunya de manera unilateral”.

Arrimadas ha afirmat que la formació no participarà en les ponències de les lleis de desconnexió “com si fossin lleis normals, com si fossin sobre pobresa energètica o d'ocupació, on sí que hi participarem”, ha dit. En aquesta línia, la líder de C's al Parlament ha dit que els diputats del partit “no estaran al servei del separatisme”. A més, ha dit que “agafar dades per fer un ús” inadequat “implicaria els funcionaris”. “No volem que milers de funcionaris estiguin entre l'espasa i la paret entre la pressió del Govern i la pressió judicial per fer complir la llei”, ha dit Arrimadas, que ha afirmat que no permetran que es posi “els funcionaris en aquesta tessitura”. “Diàleg, sentit comú i iniciativa de bones propostes per a la ciutadania”, ha reclamat la líder de Ciutadans a Catalunya, que s'ha compromès a “no fer perdre el temps i els diners dels catalans” en lleis que no tenen el suport popular ni de l'ordenament jurídic.

Junts pel Sí i la CUP van registrar dimecres la sol·licitud de creació de les ponències conjuntes de les tres lleis de ‘desconnexió': la “llei integral de protecció social catalana”, sobre seguretat social; la “llei de l'administració tributària catalana”, sobre hisenda pròpia; i la “llei de règim jurídic català”, sobre la transitorietat jurídica. Tot plegat, per evitar impugnacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona