Política

Primera junta de govern del nou tripartit a Tarragona

Prenen possessió els nous tinents d'alcalde del Partit Popular i d'Unió

Ballesteros diu que entén les crítiques de la Joventut Socialista al pacte però que té “el suport majoritari de l'executiu”

L'acte simbòlic d'entrega de les vares, com a insígnia dels nous càrrecs com a tinents d'alcalde per a Alejandro Fernández i José Luis Martín (PP) i per a Josep Maria Prats (UDC), va precedir ahir al migdia la primera junta de govern del nou tripartit a l'Ajuntament de Tarragona. L'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va entregar la vara als representants dels dos nous socis del govern, que tot seguit van participar en el primer acte oficial: una junta del govern local en la qual, segons Ballesteros, ja s'havien de començar a posar en marxa algunes de les mesures que estan fixades en el document de l'acord signat pel PSC, el PP i Unió. “Arrenquem amb la normalitat i la il·lusió d'una nova etapa”, afirmava l'alcalde.

El Partit Popular assumeix algunes de les àrees estratègiques, com Turisme, Espais Públics i Esports. “Són àrees que ens motiven i on creiem que podem aportar”, va dir Fernández. Les discrepàncies amb el grup socialista són substancials en aspectes com ara les llicències comercials i la moratòria per a la instal·lació de mesquites, tot i que Fernández va dir que té molt assumit el seu paper: “No podrem imposar la nostra visió al 100% als nostres socis. L'haurem de pactar.”

Per la seva banda, el regidor d'Unió Democràtica, Josep Maria Prats, que ara ocuparà la quarta tinença d'alcaldia i la regidoria de Cultura, va destacar que el nou govern arrenca “amb la voluntat de fer-ho bé i amb la unitat, basada en la lleialtat, per desencallar projectes”. Prats va explicar que les seves prioritats al capdavant de Cultura seran “la transversalitat, per intentar aglutinar la cultura en tots els seus àmbits, i el diàleg i consens”.

D'altra banda, Ballesteros va respondre ahir a les crítiques que la Joventut Socialista de Catalunya (JSC) va llançar dimecres sobre el pacte amb els partits de la dreta. “Són lliures de dir el que creguin, però tinc el suport de l'executiu i dels líders del meu partit”, va assegurar.

Banc d'Espanya, pàrquing Jaume I i estació

L'alcalde, Ballesteros, va rebatre les crítiques dels partits de l'oposició al pacte de govern, que lamentaven que posaria fi al diàleg. Per ell, “no canviarà el tarannà de diàleg i de concòrdia”, tot i que va dir que “el diàleg és cosa de dos”. Ballesteros va assegurar que mantindrà el compromís de convocar juntes de govern sobre tres projectes vitals per a la ciutat com són la millora de l'estació ferroviària i la dotació d'usos al Banc d'Espanya i al pàrquing Jaume I. Sobre l'estació, va afirmar que està esperant que el govern espanyol li confirmi que el plec de clàusules per posar a licitació les obres està en marxa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona