El govern de Sant Martí rebutja la proposta de fer projectes pel FEIL perquè «encara no s'ha convocat»

L'alcalde va convocar el ple a dos quarts de nou del matí perquè «era la millor hora»

L'alcalde de Sant Martí Sarroca, Ramon Carbó (CiU), fa anys va criticar –quan era cap de llista d'una formació independent– que l'alcalde convergent de finals de la dècada dels noranta, Josep Santacana, convoqués un ple a les vuit del matí. «Ara sembla que no se'n recordi. d'allò.» Ho explicava ahir el cap de l'oposició, el socialista Pere Tort, que ahir va haver d'assistir a dos quarts de nou del matí al ple extraordinari que va convocar Carbó per debatre la moció que havia demanat el PSC per fer tres projectes per a la propera convocatòria dels fonts estatals d'inversió local. L'estada de Tort i els seus regidors a l'Ajuntament, però, va ser breu. Pocs minuts abans de les nou del matí, el ple acabava després que CiU va rebutjar la proposta i ERC s'hi va abstenir.

Carbó va justificar l'horari del ple, que dies enrere els socialistes havien qualificat d'«atac a la democràcia», perquè la convocatòria és «potestat de l'alcalde», i ell considera que era la millor hora. Durant el debat de la moció, l'alcalde es va negar a debatre la idoneïtat o no dels projectes que es presentaven perquè la convocatòria encara no s'ha fet pública. «Quan tinguem les bases ho valorarem. Sembla que vostè té més informació que no pas jo», va apuntar. Carbó va acusar el cap del PSC de pertànyer a un partit que utilitza de forma «sectària» la informació i va qualificar d'«absurd» parlar de projectes d'una convocatòria quan aquesta encara no s'ha fet. Els socialistes, tot i intentar-ho dues vegades, no van aconseguir moure l'alcalde de la seva posició. En el segon cop que ho intentaven, el cap del PSC, Pere Tort, va proposar a l'alcalde que els projectes que es demanaven: fer un projecte per estendre les zones de vianants, fer un projecte per eliminar barreres arquitectòniques i un altre per fer un pla d'estalvi energètic dels equipaments estiguessin vinculats a la convocatòria del pla Zapatero. La regidora d'ERC Gemma Soarez va justificar l'abstenció del seu grup per la «sorpresa» que el seu grup va tenir en saber que es debatia sobre uns projectes que s'han de presentar a una convocatòria de la qual encara no se saben les bases, i va indicar que l'Ajuntament ja disposa des de fa temps d'un estudi sobre les barreres arquitectòniques al municipi. El cap del PSC, Pere Tort, va dir que l'estudi no inclou les barreres que té el castell per accedir a la segona planta. Al final del ple, el regidor del PSC explicava que tot i que és cert que encara a hores d'ara no s'ha convocat el nou pla FEIL, les associacions municipalistes «ja disposen d'informació extraoficial» sobre el pla que es convocarà abans d'acabar l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona