Política

Detenen una veïna de Santa Coloma de Farners per onze estafes amb bitllets d'avió inexistents

La imputada, amb antecedents per fets similars, va embutxacar-se més de 21.500 euros

Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona de 42 anys, nacionalitat espanyola i veïna de Santa Coloma de Farners per onze delictes d'estafa. Segons assenyalen fonts del cos, la imputada, coneixedora del funcionament de les agències de viatges, feia córrer la veu assegurant que podia aconseguir bitllets d'avió per sota del preu del mercat. A través del boca-orella, diverses persones van adreçar-s'hi i després de contactar-hi telefònicament, van ingressar en un compte bancari entre 600 i 700 euros per poder viatjar als seus països d'origen. La gran majoria de les víctimes són persones procedents de països sud-americans com Cuba, Colòmbia o Argentina. Tot i el pagament, els afectats no van rebre mai els bitllets d'avió. En alguns casos, les víctimes van quedar-se sense vacances de Nadal o sense la possibilitat de tornar a l'estat espanyol. La detinguda ha quedat en llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten al passat mes de desembre del 2015 quan agents de la comissaria de Girona van començar a rebre denúncies relacionades amb una possible estafa vinculada a la venda de bitllets d'avió. Totes les víctimes explicaven que havien realitzat pagaments a una dona que els havia assegurat que aconseguiria bitllets d'avió per viatjar als seus països d'origen, majoritàriament situats al sud d'Amèrica, a molt bon preu.

La unitat d'investigació es va fer càrrec del cas i, finalment, es van registrar un total d'onze casos d'estafa. Donat que la detinguda no treballava ni tenia una agència de viatges, totes les víctimes hi havien contactat telefònicament i, després d'acordar-ho, feien un ingrés a un compte bancari que els hi facilitava. Normalment, els afectats ingressaven entre 600 i 700 euros per bitllet d'anada i tornada a països com Cuba, Colòmbia, Uruguai o Argentina.

La detinguda, coneixedora del funcionament de les agències de viatges, feia córrer la veu dient que podia aconseguir bitllets d'avió molt econòmics, per sota del preu de mercat. Mitjançant el boca-orella, diverses persones van pagar-li pels bitllets d'avió. En alguns dels casos no van haver-hi irregularitats però, moltes altres persones, van fer el pagament i no van rebre res. D'altres només van rebre el bitllet d'anada i no el de tornada.

Fins i tot, en alguns dels casos, hi va haver-hi persones que no van poder viatjar durant les festes nadalenques, tal i com havien previst, o que un cop estaven als seus països d'origen es trobaven sense possibilitat de retornar a l'estat espanyol.

Una seixantena d'afectats més

Finalment, el passat 26 de gener, els agents van detenir la dona per onze delictes d'estafa. En total, la imputada s'hauria embutxacat més de 21.500 euros. A més, els agents tenen coneixement que hi hauria una seixantena més d'afectats arreu de Catalunya i de l'estat espanyol. D'altra banda, des del cos dels Mossos d'Esquadra no descarten rebre més denúncies d'estafa en els pròxims dies.

Les poblacions on es concentren la majoria de les víctimes són Girona, Santa Coloma de Farners, La Bisbal d'Empordà, Palafrugell, diverses poblacions de la demarcació de Barcelona, La Seu d'Urgell o Reus.

La dona, de nacionalitat espanyola i amb antecedents pels mateixos fets delictius, va passar el 27 de gener a disposició del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

Des dels Mossos d'Esquadra aconsellen comprar sempre els bitllets d'avió o per fer qualsevol viatge en llocs oficials, de confiança i seguretat legal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona