Política

Berloso serà vicealcalde en el nou cartipàs de Girona

L'acord amb Demòcrates preveia aquesta figura i la renúncia de Muradàs situarà el regidor de Serveis Socials en el càrrec

Cultura i Turisme aniran a àrees diferents, però encara es negocia

L'actual tinent d'alcalde de Serveis Socials, Eduard Berloso, es convertirà en vicealcalde amb la renovació del cartipàs del govern de Girona. Aquesta és una de les línies de treball i de les bases del nou cartipàs, que prové de la negociació que els grups municipals de CDC i els integrants de Demòcrates van mantenir perquè Muradàs renunciés a l'alcaldia, malgrat ser la número dos de la candidatura el 2015.

L'acord preveia que Demòcrates obtingués una vicealcaldia, però Muradàs va fer pública, l'endemà de la presa de possessió d'Albert Ballesta com a nou alcalde, la renúncia a ocupar aquest nou càrrec del cartipàs. L'acord és subscrit per les dues forces i es dóna la circumstància que Berloso va ser la persona designada per Demòcrates per portar la negociació i que la renúncia de Muradàs al seu dia li permetrà convertir-se en vicealcalde. La previsió és que demà o dijous es pugui saber com s'acaben redistribuint les competències dels deu regidors que integren l'equip de govern. En els últims dies s'han intensificat les negociacions a l'interior de l'equip de govern per veure com es fa la redistribució de les tasques de cadascun. La precipitada marxa de Carles Puigdemont per presidir la Generalitat suposarà la ressituació de les regidories de Cultura i Turisme, que l'exalcalde va assumir des de l'alcaldia.

A dos regidors diferents

L'equip de govern ja ha treballat en diverses reunions aquesta redistribució i les dues regidories es tornaran a separar en el nou cartipàs. Tot i que Puigdemont va argumentar que Turisme i Cultura anaven agafades de la mà en el pla de govern i que, per aquest motiu, les àrees es quedaven a alcaldia, ara, en el moment de la redistribució forçada i a pocs mesos de la constitució del nou govern, tot fa pensar que es dividirà en dues regidories diferents. El fet que edils amb un gran pes en el govern municipal com ara Marta Madrenas i Maria Àngels Planas ja portin àrees complexes i cabdals, com és el cas d'Urbanisme i Hisenda i Règim Interior, fa difícil que puguin assumir més competències. Per això, una de les possibilitats és que Turisme es mantingui a l'alcaldia. Així, Convergència mantindria una àrea també molt important per aquests quatre anys; si no, podria anar a parar a Ocupació o, fins i tot, a Esports.

Pel que fa a l'àrea de Cultura, CDC també voldria mantenir-la sota control. Amb els noms de CDC en el govern municipal, una possibilitat seria que Carles Ribas assumís aquesta àrea, encara que seria una combinació poc ortodoxa si s'afegís a la de Sostenibilitat. Els moviments que generarà la nova vicealcaldia també podrien permetre que Ribas passés a ser tinent d'alcalde, ja que fins ara era l'únic de la llista que repetia del 2011 que no tenia aquest càrrec. Un cop es coneguin els moviments amb precisió, tocarà al govern buscar acords que aprovin el cartipàs. Al juny ERC va donar el suport suficient a Puigdemont i ara, tot i la negativa a entrar a l'equip de govern, segur que serà un dels suports prioritaris que Ballesta buscarà per al nou cartipàs.

LA XIFRA

10
regidors
tindrà l'equip de govern que ara liderarà Albert Ballesta, per bé que buscarà acords d'estabilitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.