Política

El Consell compensa l'empresa Servitransfer amb 10.200 euros

Assumeix part del descens de tones de deixalles gestionades a la planta de Forallac

El Consell Comarcal del Baix Empordà va aprovar en el ple la compensació a l'empresa Servitransfer, gestora de la planta de transferència de Forallac fins a final del desembre passat, pel descens de tones que van gestionar a la planta durant els anys 2014 i 2015 respecte del que s'havia previst inicialment en el contracte. L'empresa, que va perdre la gestió de la planta en favor d'Urbaser, reclamava al Consell Comarcal una compensació de 27.000 euros perquè van gestionar només 10.500 i 11.000 tones a la planta, per sota del mínim que s'havia estipulat en el contracte, que era de 13.000.

El conseller de Medi Ambient, Xavier Rangel, va afirmar que el diferencial entre el previst i el real va ser superior a un 10% en un dels dos anys i que, en aquest cas, el mecanisme de l'empresa concessionària per tal d'obtenir els seus drets a la compensació són els projectes complementaris, “que no van sol·licitar”. Amb aquest argument, Rangel considera que a l'empresa Servitransfer no li corresponen els 27.000 euros de compensació que sol·licitava, sinó els 10.200 que se li han concedit. Amb l'aprovació ahir de l'entesa a la qual van arribar les dues parts, al seu entendre es completa “el tancament de contracte”.

Els grups d'ERC, la CUP, Entesa i el PP es van abstenir, mentre que els consellers al govern de CiU, el PSC-CP i també el regidor de TSF hi van votar a favor. El secretari del Consell, Secundino Fernández, va defensar l'acord amb l'empresa perquè discórrer per vies més agressives, com podria ser la del contenciós, podrien desembocar en un cost per al Consell molt superior en diners que els 10.200 que es van acordar pagar.

En el ple d'ahir al vespre es va aprovar així mateix per unanimitat la tramitació de la declaració de bé cultural d'interès local (BCIL) de les barraques de pescadors de la cala d'Aiguablava, al terme de Begur. Aquesta proposta ve de l'Ajuntament de Begur, que la va aprovar el dia 22 de desembre. La tramitació ha de passar pel Consell Comarcal perquè Begur és un municipi de menys de 5.000 habitants.

LES XIFRES

13.000
tones.
Aquesta era la previsió de tones de deixalles gestionades a la planta de Forallac que no es van complir.
27.000
euros.
Aquesta és la compensació que reclamava al Consell Comarcal inicialment l'empresa Servitransfer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona