Política

Iceta admet que no es pot reformar la Constitució “sense” el PP

El líder del PSC assegura que la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol “no passa” per negociar amb partits que volen “trencar”

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat aquest dimecres que la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol “no passa” per negociar amb partits que volen “trencar”, i ha admès que no es pot emprendre una reforma de la Constitució, que ells defensen que sigui federal, “sense o contra” el PP.

Així, en una entrevista al programa Els Matins de TV3, Iceta ha reconegut que la reforma de la Carta Magna requereix comptar amb el PP -“no enganyarem els espanyols”, ha dit-, encara que ha considerat que per a això els populars s'haurien de “regenerar” i “aprendre a dialogar”.

En aquest sentit, ha assenyalat que “l'absentisme” i la “inacció” que ha caracteritzat l'actitud del president del govern en funcions, Mariano Rajoy, “esperant que les coses s'arreglin soles”, sobretot amb la situació de Catalunya, és “incompatible” amb les necessitats d'Espanya.

D'altra banda, el dirigent dels socialistes catalans ha afirmat que la investidura de Pedro Sánchez “no passa” per negociar amb partits que volen “trencar” Espanya en divuit mesos com ERC i Democràcia i Llibertat, per la qual cosa ha recalcat que “no serà possible” l'acord amb aquesta formació.

“Com explicar a un espanyol que el govern d'Espanya depèn d'algú que diu que d'aquí a divuit mesos no serà espanyol. És veritat que al PSOE hi ha posicions diferents, però això és bastant compartit”, ha argumentat Iceta.

Respecte al document que va presentar el PSOE per negociar amb Podem i Ciutadans, en què alguns han vist diluïda la reforma federal de la Constitució, Iceta ha argumentat que es tracta d'un document per trobar “espai de trobada” amb altres formacions, per després negociar la “lletra menuda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona