Política

Barberá “molt enfadada” amb el PP perquè no l'ha defensat com mereix

L'exalcadessa de València ha rebut nombroses peticions dels companys de partit perquè done explicacions sobre l'últim cas de corrupció i un pas enrere

L'exalcaldessa de València està molt enfadada perquè creu que el partit no l'ha defensat com ella entèn que es mereix, segons informen a Europa Press fonts populars.

Rita Barberá ha estat qüestionada des que es va produir l'operació Taula, que va destapar una xarxa de comissions entorn de l'empresa Imelsa i sospites de blanqueig i en la qual van ser detinguts 9 dels 10 regidors del PP en l'Ajuntament de València, inclosa la secretària del grup i tresorera, Mari Carmen García Fuster i l'expresident del PP en la demarcació, Alfonso Rus.

Els dubtes han planat sobre ella encara que, de moment, no té la qualitat d'“investigada” en el procediment que s'està seguint en els tribunals valencians. Per això, els seus propis companys de files l'han demanat, primer que donara explicacions i després “un pas arrere”.

Ho va fer el sotssecretari d'Organització del PP, Fernando Martínez-Maíllo, qui va assegurar que és Barberá qui “ha de donar les explicacions corresponents”. I també li les van demanar en dies passats tant la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, com la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre. Ambdues van sol·licitar l'exalcaldessa que renunciara a la impunitat que li dóna el Senat, com a aforada.

“No sé si el problema és Rita Barberá o no, però sembla evident que en el PP de València cal fer una regeneració absoluta i completa”, va defensar Cifuentes, qui admetia que li donava “vergonya” alçar-se pel matí i veure que han detingut a algú acusat de corrupció.

I aquest mateix matí l'expresident Alberto Fabra sostenia en Antena 3 que és “difícil creure” que l'ara senadora Rita Barberá no sabera res del que succeïa en el seu grup municipal quan “el seu entorn” està sent investigat en l'operació Taula. Alberto Fabra insistia que Barberá ha de “donar la cara” i explicacions a la ciutadania i li ha demanat també que “faça un pas arrere” perquè “el PP puga seguir avançat i generant confiança” encara que va matisar que és “important” respectar la presumpció d'innocència.

La suma d'aquestes declaracions i les d'altres companys de partit han propiciat que l'exalcaldessa estiga enfadada per com s'han portat amb ella i les fonts consultades asseguren que creu que no l'han defensat de les acusacions de corrupció com ella creu que es mereix ser tractada.

No obstant això, i malgrat aquestes peticions dels seus companys de files, el cert és que el PP ha mantingut a Rita Barberá en la Diputació Permanent del Senat, que serà la representació de la Cambra alta si es dissolen les Corts i l'únic lloc on pot mantenir l'aforament en cas que fóra “investigada” per la Justícia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona