Política

La CUP recull firmes per reobrir el debat funerari

El grup polític demana signatures per forçar una altra anàlisi al ple, després que es tombés una moció

ERC-MES proposa un tanatori que doni servei a tota l'àrea urbana amb preus més baixos

El grup municipal de la CUP-Crida per Girona no llança la tovallola i ahir va anunciar l'obertura d'una iniciativa ciutadana que permeti tornar al ple un debat sobre els actuals serveis funeraris. El regidor Lluc Salellas entén que la moció es va perdre per només un vot i, sobretot, que “cap grup polític va aportar un argument, al contrari, la majoria admetia que cal un canvi”. En aquest sentit, Salellas també va indicar que “el tema és tan transcendental i urgent” que s'ha iniciat una recollida de signatures. L'objectiu és aprofitar la figura del dret de proposta que preveu el reglament de participança de l'Ajuntament de Girona que regula que amb l'1% de les signatures dels majors de 16 anys de la ciutat es pugui fer una petició que es debati a la junta de govern i passi pel ple.

La portaveu de la CUP, Laia Pèlach, va reiterar l'objectiu marcat perquè es revisi l'actual servei i es pugui estudiar un nou sistema que garanteixi “uns serveis dignes i preus justos”. La voluntat és recollir tantes firmes com es pugui de ciutadans gironins per pressionar sobre aquesta qüestió, que ha generat un gran debat entre els veïns de la ciutat, perquè es torni a dur al ple municipal i s'estudiïn alternatives. A banda d'això, la CUP també ha obert a la plataforma Change.org una petició en el mateix sentit per reforçar la seva petició. Aprofitant que ahir era dimecres de cendra, la CUP va mostrar un cartell irònic durant la roda de premsa en què es preguntava: “Quant costa enterrar la sardina a Girona?”

Proposta d'ERC-MES

Des d'ERC-MES es va proposar ahir crear un tanatori que doni servei a l'àrea urbana de Girona. La coalició d'esquerres, que va votar a favor de la moció de la CUP, admet que “el cost d'enterrar-se a Girona és molt elevat”. Per això, el regidor Pere Albertí subratlla que hi ha persones que “es veuen obligades a endeutar-se” per fer front a les despeses i veuen lícit demanar preus més reduïts. El grup municipal proposa aquest tanatori metropolità, però està obert a debatre altres models. Considera que la proposta per mancomunar el servei “permetria repartir costos” al mateix temps que “hi hagués un catàleg de serveis bàsics, sense incineradora i a preus baixos” i garantir “preus molt més assequibles” pel servei funerari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona