Política

Escorcollen la seu del PP de Madrid per buscar proves de finançament il·legal

El jutge Velasco ordena l'escorcoll del despatx i el domicili de l'exgerent popular a la comunitat

La Guàrdia Civil entra a casa del gendre de Villar Mir

Nou cop a la línia de flotació d'un pacte entre el PP i Ciutadans. El jutge de l'Audiencia Nacional Eloy Velasco, que investiga la presumpta comissió de delictes de suborn i blanqueig de capitals, va ordenar ahir, en el marc d'una nova fase de l'operació Púnica, cinc escorcolls, entre els quals hi ha el de la seu del PP de Madrid, al carrer Génova. La Guàrdia Civil va entrar al despatx de l'exgerent regional de la formació, Beltrán Gutiérrez, que encara treballa al partit, i va revisar l'ordinador amb què treballava. Gutiérrez, que va ser apartat del càrrec el 7 d'octubre després de l'escàndol de les targetes black de Cajamadrid, acompanyava els agents en el moment de la inspecció. També va ser escorcollada casa seva.

La policia va escorcollar igualment dos despatxos de l'empresari Javier López Madrid, un dels quals a la seu de la constructora OHL, el conseller delegat de la qual és Juan Miguel Villar Mir, el seu sogre. Agents de la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil també van accedir al domicili de López Madrid, de qui sospiten que va fer pagaments al PP. L'empresari és membre del consell d'administració d'OHL.

D'entrada, no estava previst practicar cap detenció. Fonts de l'Audiència van explicar que els escorcolls es van haver d'avançar “amb urgència” després que es publiqués al digital El Español l'existència d'aquesta investigació, sota secret de sumari. El mitjà publicava que uns apunts en una agenda requisada a casa de l'exsecretari general del PP de Madrid, Francisco Granados, antic home fort d'Esperanza Aguirre, assenyalaven possibles cobraments de comissions il·legals al PP de Madrid. L'empresari David Marjariza hauria aportat claus per desxifrar les inicials i interpretar les anotacions de Granados, avui a la presó. “Que a mi em consti, mai no hi ha hagut finançament il·legal del PP a Madrid”, va recalcar ahir Aguirre.

Targeta opaca

La despesa de Gutiérrez amb la targeta B va ser de 58.000 euros. En el moment de cessar va mostrar la intenció de tornar els diners. La dimissió, però, va generar polèmica perquè, tot i deixar el càrrec de gerent, va continuar treballant al partit. Dies abans de plegar de gerent, l'aleshores alcaldessa de Madrid, Ana Botella, també el va apartar com a assessor del grup popular al consistori.

LA FRASE

Que a mi em consti, mai no hi ha hagut finançament il·legal del Partit Popular a Madrid
Esperanza Aguirre
Presidenta del PP A Madrid


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona