Política

Puigdemont referma als cònsols que “el país camina cap a la independència”

En un acte al Palau, el president insta els diplomàtics a “explicar bé” el procés

Romeva garanteix seguretat jurídica i demana “un nou encaix a la UE

“Els cònsols coneixen el nostre projecte polític i saben que aquest país camina cap a la independència.” Així de taxatiu es va mostrar ahir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la tradicional trobada entre el cos consular de Barcelona i el govern, celebrada ahir al Palau de la Generalitat. Davant d'una vuitantena de cònsols, Puigdemont va avisar els diplomàtics que “se'ls gira feina”, ja que Catalunya serà independent “d'aquí a pocs mesos” i els va animar a “explicar bé” el procés d'independència català als seus països d'origen.

En un acte en què també van intervenir el conseller d'Afers Exteriors, Raül Romeva; el d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el degà del cos consular de Barcelona, Juan Alfredo Buffa –Paraguai–, tant Puigdemont com Romeva van advocar per la col·laboració internacional, i van instar els diplomàtics a demanar “tota la informació que necessitin” sobre el procés sobiranista. “Els obrim les portes a tractar qualsevol inquietud de manera conjunta”, va assegurar Raül Romeva, tot afegint-hi la intenció del govern de “teixir encara més complicitats de les que ja tenim” amb el cos consular.

En aquest sentit, Puigdemont, durant el seu discurs en què va alternar el català i el castellà, va voler emfatitzar la voluntat de “diàleg permanent” i la vocació “indestructible d'internacionalització” que caracteritza el procés sobiranista i el seu caràcter proeuropeu: “Hem ajudat a construir l'ànima de la millor Europa i volem continuar contribuint-hi els pròxims mesos”, va sentenciar durant la intervenció, en la qual també va fer esment del “pes econòmic” del Principat.

En referència a la relació entre la Unió Europea i una eventual Catalunya independent, Romeva va advocar per un “nou encaix en el si de la UE” que estigui definit per “la voluntat popular, la seguretat jurídica i el diàleg”, i hi va afegir que el procés de desconnexió es realitzarà de manera “impecable. Tot i les constants al·lusions de Puigdemont i Romeva al procés, el degà del cos consular de Barcelona, Juan Alfredo Buffa, no hi va fer cap referència en la seva intervenció.

LA FRASE

Hem ajudat a construir l'ànima de la millor Europa i volem continuar contribuint-hi els pròxims mesos
Carles Puigdemont
President de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona