Política

Baldoví: “El referèndum no és una línia roja de Compromís per investir Sánchez”

El portaveu de la coalició assegura que aquesta qüestió no es troba en l'agenda política dels valencians

“Per a nosaltres el dret a decidir és un dret absolutament inalienable de les persones i dels pobles”

Lamenta l'absència de Barberá en la trobada: “Cobra un sou públic i no treballa”

El portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha indicat aquest dimarts que el referèndum a Catalunya no es troba entre les línies roges de les negociacions per a la possible investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Baldoví ha fet aquestes declaracions a preguntes dels mitjans després de la reunió que han mantingut diputats i senadors valencians de tots els partits amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, per posar en comú la reivindicació d'un millor finançament.

El portaveu de Compromís ha dit que l'única línia roja de la seua formació en les negociacions per al nou govern espanyol és que el PP no governe. Sobre el referèndum a Catalunya, Baldoví ha dit que Compromís “és una coalició d'estricta obediència valenciana” i que aquesta qüestió no es troba en l'agenda política dels valencians. “Dit això, per a nosaltres el dret a decidir és un dret absolutament inalienable de les persones i dels pobles”, ha remarcat Baldoví.

Sobre la proposta de Podem a Pedro Sánchez , Baldoví ha indicat la independència de Compromís vers la formació de Pablo Iglesias, tot i que ha reconegut estar d'acord amb moltes de les propostes realitzades per la formació violeta i ha insistit en la necessitat que el pròxim govern espanyol no siga monocolor. “Res no es insalvable, el que s'ha de fer és que s'asseguen a parlar”, ha demanat Baldoví, que ha afegit que cal anar més enllà dels gestos perquè “si no ens asseiem, pels plasmes no solucionarem res, les oportunitats històriques passen una vegada a la vida”.

En aquest sentit, el portaveu de Compromís ha recordat les reunions de treball que la seva formació manté amb el PSOE i que divendres es reuniran amb Pablo Iglesias, tot reiterant que “la millor manera d'acostar postures és seure a parlar”. Baldoví també ha dit que la coalició donarà suport a aquell que mostre el seu compromís ferm amb un nou sistema de finançament per als valencians, que incloga una compensació del deute històric i un sistema més just, amb la mateixa despesa per habitant que altres autonomies.

Preguntat sobre l'absència de Rita Barberá en la reunió de diputats i senadors valencians així com en la constitució del Senat, Joan Baldoví ha manifestat que “quan a un treballador li paguen un jornal el que ha de fer és anar a treballar”. Així mateix, el portaveu de Compromís ha lamentat el mal exemple per als ciutadans que dóna una persona “que li paguen un sou públic i no està a un debat sobre tema que afecta al benestar dels ciutadans, en especials als ciutadans d'on ha estat 24 anys alcaldessa. A mi m'avergonyiria que em pagaren un sou i no acudir a treballar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona