Política

L'ANC i els diputats Llach i Salellas, avui a Santa Coloma

L'entitat reprèn l'impuls en el camí cap a la desconnexió amb el primer acte del cicle ‘Endavant, República!'

Els assistents podran participar en un col·loqui amb els quatre convidats

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) de la Selva reprèn l'embranzida en el camí cap a la desconnexió, explica un dels membres del seu equip de coordinació, l'exalcalde d'Arbúcies Jaume Soler. Per això, avui comença el cicle Endavant, República!, amb dos responsables del secretariat de l'ANC i dos diputats electes, Lluís Llach (Junts pel Sí) i Benet Salellas (CUP). L'acte és avui al vespre (a dos quarts de nou) a l'Auditori de Santa Coloma de Farners.

L'acte d'avui, que serà dirigit pel director de l'edició de Girona d'El Punt Avui, Jordi Grau, començarà amb l'explicació de dos membres del secretariat nacional de l'ANC, Anna Pérez (coordinadora d'accions sectorials) i Josep Sabaté (coordinador de mobilitzacions socials). Hi haurà llavors un espai de mitja hora perquè els gironins Llach i Salellas conversin. Tot seguit, hi haurà un col·loqui del públic present amb els diputats i els dos responsables de l'entitat sobiranista.

Soler assenyala que el ple de les 22 assemblees territorials de la Selva, que apleguen tots els municipis, va decidir reprendre l'impuls. “No podem estar quiets”, admet l'exalcalde arbucienc per la CUPA. Per això, “citant [el filòsof, polític i periodista] Antonio Gramsci, ens hem d'engrescar, formar i actuar”.

Trobada a la Cellera

Cada mes les assemblees locals de l'ANC fan una trobada. En l'última, el dilluns 8 a la Cellera de Ter, hi va haver coincidència que calia reprendre la mobilització. “Es va valorar la situació actual i vam acordar seguir mobilitzant-nos, superada la incertesa de la investidura del president de la Generalitat”, assenyala Soler.

LA DATA

08.02.16
Va ser
la data de l'últim ple de l'ANC de la Selva. A la Cellera es van posar les bases de l'‘Endavant, República!'.

LA XIFRA

22
assemblees
territorials de l'ANC hi ha a la Selva. Apleguen, però, tots els municipis de la comarca.

Reniu (UB) i Santiago Vidal, dijous

El segon acte del cicle Endavant, República! serà dijous que ve al vespre (a dos quarts de nou), també a l'Auditori de Santa Coloma de Farners. Un dels coordinadors de l'ANC de la Selva, Jaume Soler, confirma la presència del jutge Santiago Vidal, que és l'actual portaveu del grup d'ERC al Senat. Vidal, molt actiu en el procés de transició nacional, va ser suspès l'any passat pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) per haver participat en la redacció de la constitució catalana. Al costat de Vidal, hi haurà el doctor en ciència política i de l'administració de la Universitat de Barcelona Josep Maria Reniu. Tots dos parlaran sobre I ara què? Propers passos en el procés de transició. Reniu va ser un dels membres escollits pel Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN). Al cicle que avui comença a l'Auditori de Santa Coloma hi dóna suport la Taula Sobiranista de la Selva, que integren, entre altres, Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), ERC, CDC i la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona