Política

El PSC es planteja portar al TC les ponències conjuntes per les lleis de desconnexió

Els socialistes creuen que “lesiona els seus drets com a grup” i asseguren que acudirà “on calgui” per defensar-se “com qualsevol que tingui un mínim d'autoestima”

El PSC ha presentat aquest dijous una petició de reconsideració de la decisió de la Mesa del Parlament que va admetre a tràmit les tres ponències conjuntes per a les lleis de desconnexió, a l'espera que PPC i C's també ho facin tal i com han anunciat. Amb tot, els socialistes no pensen quedar-se en això i si la Mesa no “reconsidera la seva decisió” de crear les ponències conjuntes, estan disposats a acudir al Tribunal Constitucional (TC). “Estem valorant-ho”, ha dit el portaveu adjunt, Ferran Pedret, tot afegint que “esperen” que la Mesa rectifiqui “per evitar que s'hagi de recórrer al TC”.

I és que des del PSC creuen que amb aquesta decisió, la Mesa està “vulnerant els drets com a grup parlamentari”. “Entenem que estem sent afectats. El propi informe dels lletrats ho diu”, afegeix Pedret, que alerta que el PSC no defallirà fins impedir aquestes ponències conjuntes. Nosaltres, com tots els grups parlamentaris que tinguin un mínim d'autoestima, defensarem els nostres drets com calgui i allà on calgui”, ha avisat.

Com ja vénen explicant des de fa setmanes, el PSC creu que una ponència conjunta “implica la voluntat de tots els grups de treballar-hi, i aquest no és el cas”. A més, els socialistes remarquen que aquest és “el primer cop que la Mesa ha decidit no fer cas dels serveis jurídics de la cambra, que tot i no ser vinculant, els adverteix al seu informe de manera severa que això podria ser considerat un acte arbitrari i no purament discrecional”. “Això lesiona els nostres drets com a grup, no tenim perquè veure'ns forçats a una iniciativa legislativa sense voler ser partícips”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona