Política

Ballesta anuncia la seva dimissió com alcalde de Girona

El substituirà en el càrrec Marta Madrenas, actual segona tinent d'alcalde

Convergència ha arribat a un pacte d'estabilitat amb el PSC

Albert Ballesta anunciarà aquest migdia la seva dimissió com alcalde de Girona, segons ha pogut saber aquest diari. La nova alcaldessa de Girona serà Marta Madrenas i Mir, actual segona tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona.

Probablement, Convergència anunciarà també un pacte d'estabilitat amb el PSC per al que queda de mandat, després de diversos intents fracassats per arribar a un acord de governabilitat amb ERC-MES.

La dimissió de Ballesta arriba després que el passat dijous 25 de febrer el ple tombés la proposta del govern de CiU per assignar un salari de 68.500 euros a l'alcalde i remodelar el quadre de càrrecs de confiança, provocant una nova polèmica a la ciutat. El mateix Ballesta va anunciar llavors que obria “un període de reflexió per redreçar la situació”.

De fet, el nomenament de Ballesta ha estat envoltat de polèmica des que el 19 de gener passat es va anunciar que s eria el nou alcalde de Girona , en substitució de Carles Puigdemont. Ballesta era el 19è de la llista de CiU a les eleccions municipals. Per poder ser alcalde van haver de renunciar 17 persones, les que hi havia davant seu a les llistes municipals.

Va ser investit alcalde el divendres 22 de gener, tot i que un “error”, segons va explicar ell mateix, a l'hora de fer la pressa de possessió va obligar a repetir el procediment al cap de tres dies, el 25 de gener.

Pocs dies després, el 29 de gener, ERC-MES va rebutjar l'oferta de Ballesta per entrar al govern de Girona, on CiU governa en minoria, fins aquest dimarts 8 de març, en què s'anunciarà el pacte d'estabilitat arribat amb el PSC.

La nova alcaldessa

Marta Madrenas serà la nova alcaldessa de Girona, on ja va ser segona tinent d'alcalde amb Carles Puigdemont, des del 2011 al 2015, a més de presidenta de l'àrea de Promoció i Ocupació i Regidora d'Ocupació i Empresa. En aquest nou mandant de CiU, a més de la segona tinença d'alcaldia, s'ha encarregat de l'àrea d'urbanisme i activitats, a més de ser regidora delegada de Dinamització del Territori de l'Àrea d'Alcaldia.

Segons la biografia del web de l'Ajuntament de Girona, Madrenas és Advocada, agent de la propietat immobiliària i professora de la Universitat de Girona. Va néixer a Girona i té dos fills. Va ser presidenta del Col·legi d'API de Girona del 2003 al 2010 i vicepresidenta del Consell Català de COAPI entre el 2003 a 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona