Política

Sáenz de Santamaría diu que si Catalunya compleix se l'ajudarà com a qualsevol altra comunitat

La vicepresidenta del Govern espanyol en funcions recorda les condicions que se li van imposar a la Generalitat per rebre els diners del FLA

La vicepresidenta del Govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat aquest dimecres que l'executiu ajudarà les finances de Catalunya com les de qualsevol altra comunitat sempre que compleixi amb les obligacions requerides.

Sáenz de Santamaría s'ha referit a la petició d'ajuda de Catalunya al Govern espanyol davant els seus venciments de deute, en una entrevista a la Televisió Espanyola.

La vicepresidenta ha garantit que l'executiu ajudarà les finances de qualsevol comunitat “en condicions d'igualtat”, com ha dit que es va fer durant tota la legislatura passada.

Ha recordat que una de les primeres mesures del Govern de Mariano Rajoy va ser el pagament a proveïdors de les administracions, i ha considerat que aquesta va ser una iniciativa clau per a la sortida de la crisi i Catalunya va ser una de les que més fons va rebre.

Ha assenyalat igualment que al novembre del 2015 la Comissió Delegada d'Assumptes Econòmics va decidir l'aplicació del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) a totes les comunitats però amb especials condicions per a Catalunya.

Una condicionalitat per la seva especial situació en les agències de qualificació i pel fet que el Govern espanyol volia tenir total la seguretat que el destí d'aquests diners fos sufragar els serveis públics essencials a Catalunya. Per això, es van establir una sèrie d'obligacions que ha reconegut que la Generalitat de Catalunya està complint, com la de transparència en les factures.

En conseqüència, ha insistit que si la Generalitat sol·licita ajuda complint els plans especials previstos, el Govern està disposat a ajudar, encara que deixant ben clar que “vigilarà molt”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona