Política

Coordinació entre els comuns de Catalunya, prèvia a fer un nou partit

Primers acords entre les diferents plataformes municipalistes, que crearan una xarxa per compartir iniciatives

Nou formacions ho pacten a Lleida

Nou plataformes municipalistes d'arreu de Catalunya, anomenades comuns, han acordat intensificar la coordinació entre elles i crear una xarxa per compartir projectes i iniciatives. Aquest acord esdevindrà un primer pas perquè en un futur es pugui constituir un nou partit o coalició per concórrer conjuntament a les eleccions i consolidar la força que aquestes formacions han assolit en poc temps.

Un centenar de representants dels comuns i d'altres formacions que formen part de les confluències d'esquerres van participar dissabte a Lleida en una trobada en què es va posar fil a l'agulla en aquesta xarxa.

Hi van participar membres de BCN en Comú, Terrassa en Comú, Badia en Comú, Vilafranca en Comú, Vila-seca en Comú, Viladecans en Comú, Canviem l'Hospitalet, Tarragona en Comú i Fem Municipi (Sort). També hi havia militants de Podem, ICV, EUiA, la CUP i Pirates.

En els debats organitzats durant la jornada es va evidenciar “la sintonia i la proximitat de propostes entre les diverses candidatures municipalistes”, segons van anunciar en un comunicat. I van confirmar que s'ha fet “un nou pas per articular una xarxa de comuns”. Aquesta coordinació buscarà enfortir la capacitat d'actuació i la resposta social “a la manca de voluntat política dels que actualment exerceixen el poder, que es fa evident a l'hora d'atendre les necessitats socials i d'implementar la transparència i la participació en l'acció municipal”, segons els comuns.

D'aquesta manera, les diverses candidatures municipalistes i d'esquerres van constatar les nombroses coincidències i a partir d'ara compartiran mocions, iniciatives i recursos en àmbits com per exemple la remunicipalització de serveis, la contractació pública, les polítiques socials i la millora de la transparència. També es van fixar objectius compartits en l'àmbit formatiu.

La trobada de Lleida enceta una dinàmica de cooperació que enllaça amb l'anunci que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va fer fa uns mesos per tal d'articular una nova formació o moviment polític per aprofitar els comuns i les confluències d'esquerres a Catalunya.

A Lleida, prioritat per la política local

El Comú de Lleida va celebrar també la seva pròpia assemblea, en què es va acordar prioritzar la confluència en l'àmbit municipal, però mantindrà el seu treball perquè a nivell català, ja sigui en el marc d'En Comú Podem com de possibles noves fórmules, respectin la base originària de ser un moviment ciutadà, municipalista i que promourà processos de primàries obertes per a la confecció de candidatures electorals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona