Política

El nom oficial de València serà en valencià

Amb aquesta decisió, que ha de passar pel ple del pròxim dia 30, l'Ajuntament compleix amb el reglament sobre l'ús i normalització de la llengua

El consistori aprovarà una moció de suport a la declaració BIC de les Normes de Castelló

El ple de l'Ajuntament de València aprovarà el pròxim 30 de març una proposta de l'alcaldia perquè la denominació oficial de la ciutat siga en valencià. Segons ha informat el consistori a través d'una nota de premsa, amb aquesta decisió s'acomplirà amb el reglament sobre l'ús i normalització del valencià, que van acordar unànimement tots els grups polítics amb representació al consistori al juny del 1996, gairebé 20 anys després de la seua aprovació. Així, el nom oficial de la ciutat serà ‘València', tal com consta en la norma esmentada, que estableix en el seu article 16 que tots els topònims del terme municipal tindran com a forma oficial “la valenciana”.

Previ a l'aprovació pel ple, aquest dimecres ho aprovarà la Comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura,, que decidirà iniciar les actuacions necessàries per a adequar la denominació del municipi al nom que l'Acadèmia Valenciana de la Llengua va establir en el corpus toponímic valencià, publicat l'any 2009. El nom de València, inclòs en el logotip oficial de la corporació municipal des de l'octubre del 2009 per acord plenari, i en compliment del reglament esmentat anteriorment, serà la nova denominació oficial. I una vegada tramitat l'expedient que ho acrediti es remetrà a la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

Adhesió a la declaració BIC de les Normes de Castelló

La mateixa comissió acordarà així mateix l'adhesió a la declaració com a Bé d'Interès Cultural Immaterial (BIC) en favor de les Normes de Castelló. Amb aquesta adhesió, l'Ajuntament de València donarà suport a la decisió del Consell de demanar que siguen declarades BIC les conegudes com a Normes del 32, en les quals es basa la normativa desplegada per l'AVL, segons marca l'Estatut d'Autonomia valencià, i que reconeixen la unitat de la llengua catalana, amb les particularitat pròpies del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona