Política

Rivera demana a Puigdemont que “participi” en la reforma d'Espanya

El líder de C's considera que la reforma constitucional pot ser un punt de trobada i demana al president que no s'en quedi “al marge”

Adverteix que Ciutadans no secundarà mai la ruptura de l'Estat

El líder de Ciutadans (C's), Albert Rivera, ha convidat aquest divendres el president de la govern, Carles Puigdemont, a “participar” en les reformes que, al seu parer, “necessita Espanya”.

En una conferència de premsa després de la reunió que tots dos han mantingut aquest divendres al Palau de la Generalitat, Rivera ha emplaçat Puigdemont a “tornar a la taula” i implicar-se en reformes que defensa C's com les de la Lofca, el finançament autonòmic, la planificació d'infraestructures o una nova Constitució. En aquest sentit, ha apuntat que “la reforma constitucional pot ser un lloc de trobada i he demanat al president de la Generalitat que no se'n quedi al marge”. Segons Rivera, Puigdemont no s'ha tancat a participar i “ha dit que Catalunya hi serà”.

El president de C's ha assegurat que la trobada d'una hora i mitja que ha mantingut amb el cap del govern ha estat “cordial” tot i que ha constatat que hi ha “punts de discrepància”.

Entre altres, ha esmentat que el president li ha explicat que té previst tirar endavant el full de ruta independentista. Rivera ha subratllat que la seva formació “no secundarà la ruptura de Catalunya amb Espanya”. Segons ell, la independència és una “via morta, de tensió política i de poques solucions per als catalans.

Reunió pendent amb Rajoy

Amb la trobada d'aquest divendres amb el president de Ciutadans, Puigdemont ja s'ha reunit amb tots els líders dels principals partits d'àmbit espanyol excepte amb el del PP i president del govern en funcions, Mariano Rajoy.

La trobada, però, es podria produir aviat. L'equip del president de la Generalitat ja s'ha posat en contacte amb La Moncloa i està a l'espera d'una resposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona